Denisa Crăciun

Înscrieri: Mentorat și suport tehnic la un accelerator de aplicații pentru comerțul digital

Thumbnail

Startup-urile din România care dezvoltă soluții pentru comerțul digital se pot înscrie la un accelerator global prin care pot beneficia de mentorat, suport tehnic și promovare gratuită pentru propriile lor aplicații destinate comerțului online.  

Înscrierile la VTEX Accelerator, program global de accelerare a soluțiilor digitale ajuns la a patra ediție, se fac AICI, pe tot parcursul anului 2022, potrivit unui comunicat transmis, joi, StartupCafe.ro.

În cadrul programului, desfășurat în perioada mai-decembrie 2022, vor fi selectate până la 5 soluții în fiecare lună.

Dacă proiectul este aprobat, startup-ul va obține suport tehnic timp de un an de zile de la VTEX.

La începutul anului 2023, Grand Prix-ul Aplicațiilor va premia cele mai bune soluții din fiecare dintre cele 6 categorii:

  • utilizarea datelor;
  • loialitatea și recurența clienților;
  • optimizarea operațiunilor;
  • comerțul unificat;
  • fintech și blockchain;
  • optimizarea ratei de conversie.

Acestea vor primi mentorat de specialitate, suport tehnic și vizibilitate în ecosistemul comerțului digital.

Pentru a putea concura, soluția trebuie să aibă cel puțin o primă versiune sau un MVP (Minimum Viable Product) și să ofere posibilitatea integrării cu o aplicație terță.

După publicarea pe VTEX App Store, vizibilitatea globală a aplicației va crește, aceasta având posibilitatea de a fi integrată cu peste 3.200 de magazine online active din 38 de țări, conform comunicatului.

Câștigătorii își vor putea prezenta soluțiile pe o scenă exclusivistă la următoarea ediție a evenimentului VTEX Day, biletele de avion, cazarea și accesul la eveniment fiind compensate.

„Încurajăm startup-urile din România să își înscrie soluțiile digitale în programul VTEX Accelerator pentru a beneficia de mentorat și pentru a-și dezvolta afacerile. Comerțul evoluează din ce în ce mai mult, iar antreprenorii trebuie susținuți pentru ca soluțiile lor să devină repere pentru industrie nu doar în România, ci oriunde pe glob. Suntem siguri că există multe aplicații care merită să fie dezvoltate și să devină cunoscute și așteptăm să descoperim inovațiile made in Romania”, spune Cristi Movilă, Eastern Europe General Manager & EMEA SVP în cadrul VTEX.

Participanții vor fi evaluați de un juriu alcătuit din managerii VTEX, precum și ai altor companii globale.

Acceleratorul este una dintre inițiativele VTEX care își propun să consolideze mediul comerțului digital la nivel global.

La ediția anterioară, programul a înregistrat 292 de cereri din 35 de țări și a premiat 18 soluții din Brazilia, Chile, Mexic, Germania, Regatul Unit, Polonia, Columbia, Argentina, India, Statele Unite, Spania, Italia și Israel.

Parallax

Vizualizari
163
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri