Denisa Crăciun

Înscrieri: Accelerator prin care 5 firme românești sunt pregătite pentru extindere în Ungaria

Thumbnail

Firmele din România se pot înscrie înscrie la ScaleOut Accelerator, un program prin care cel puțin cinci companii românești sunt susținute pentru pregătirea internaționalizării pe piața din Ungaria.

Programul va oferi va oferi susținere, mentorat, expertiză și acces la networking, pentru firmele românești selectate, conform unui comunicat transmis, miercuri, StartupCafe.ro.

Cei interesați se pot înscrie AICI. Programul ScaleOut Ungaria este organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) în perioada aprilie – mai 2022.

Acceleratorul se adresează firmelor care au deja un model de business viabil pe piața românească, iar participarea în program este gratuită. Acceleratorul este non-equity.

Cohorta din care vor face parte cel puțin cinci firme tech și non-tech este dedicată companiilor care fac deja business în străinătate sau vor să își extindă produsul prin activități de internaționalizare pe piața din Ungaria.

ScaleOut va continua programele dedicate piețelor țintă pe parcursul anului 2022. Următoarea destinație va fi Germania, iar programele ScaleOut sunt realizate împreună cu ambasadele României în piețele țintă.

„Obiectivul nostru este să creștem numărul firmelor românești pregatite pentru piețele externe. Studiile arată că prezența internațională directă a firmelor românești este modestă, iar deficitul comercial al țării noastre se adâncește. Exporturile firmelor isi pot reveni post-pandemie, iar economiile multor țări își vor reveni rapid și dezvoltarea internațională a companiilor românești va fi o bază importantă a creșterii economice din următorii ani”, susține Gabriel Istoc, liderul și unul dintre inițiatorii ScaleOut din cadrul Fundației Romanian Business Leaders.

Programul de pregatire pentru internationalizare include pregătire practică în vederea internaționalizării:

  • cum alegem piața țintă în care facem export;
  • workshop-uri și mentorat despre înțelegerea piețelor internaționale și a specificităților economice, legislative din Ungaria;
  • unelte de export și digital marketing: instrumente pentru export, workshop-uri despre cum ne putem construi strategia de marketing digital, acces la studii de caz cu firme românești de succes care s-au internaționalizat, expertiză și mentorat din partea specialiștilor în diplomație economică.

Romanian Business Leaders este o organizație apolitică, neguvernamentală și non-profit care oferă o platformă de acțiune și implicare socială pentru peste 1.000 de antreprenori și executivi de top din mediul de business privat.

Parallax

Vizualizari
298
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri