Denisa Crăciun

Înscrieri 2023: Profesorii universitari din România pot obține burse de 5.000 EUR pentru proiecte IT

Burse ANIS 2023

Profesorii universitari din România se pot înscrie într-un program de proiecte IT organizat de Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS), prin care pot primi granturi de 5.000 EUR.

Înscrierile la Bursele ANIS încep pe 1 septembrie 2023 și se fac AICI.

Cadrele didactice care îndeplinesc criteriile de eligibilitate își pot depune aplicațiile în intervalul 1 – 24 septembrie. 11 proiecte selectate în urma procesului de jurizare vor beneficia de o sponsorizare în valoare de 5.000 EUR.

Programul se adresează cadrelor didactice universitare din toată țara, care au vârsta de până în 40 de ani (împlinită în anul 2023) și se înscriu într-una dintre următoarele categorii:

  • Titular de curs care a introdus un curs nou și/sau a actualizat un curs existent și a introdus metode inovatoare de predare într-unul dintre cele 7 domenii tehnologice propuse în anul universitar 2023 – 2024;
  • Asistent universitar care a actualizat conținutul unui laborator care se încadrează într-unul din cele 7 domenii tehnologice și/sau a introdus noile tehnolgii sau metode de predare noi în anul universitar 2023 – 2024;
  • Doctorand care a actualizat conținutul unui laborator care se încadrează într-unul din cele 7 domenii tehnologice și/sau a introdus noile tehnolgii sau metode de predare noi în anul universitar 2023 – 2024.

Categoriile propuse pentru înscrierea proiectelor sunt:

  • Artificial Intelligence & Machine Learning
  • Big Data
  • Cybersecurity
  • Internet of Things (IoT)
  • Blockchain
  • Virtual Reality
  • Tech for All (introducerea cursurilor de tehnologie în facultăți non-IT).

Pentru a fi eligibil, cursul/laboratorul propus este sprijinit de facultate, fiind cuprins în planul de învăţământ aferent anului universitar 2023-2024, în oricare din formele recunoscute: obligatoriu, opţional sau facultativ. Intervalul de înscriere a proiectelor este 1 – 24 septembrie 2023, iar regulamentul programului poate fi consultat AICI.

Toate proiectele vor trece printr-un proces de evaluare preliminară, în baza aplicației scrise și a unui clip video în care aplicanții vor prezenta elementele inovatoare ale cursului sau laboratorului. Cele trei criterii de evaluare sunt: caracterul inovator al cursului/laboratorului și sustenabilitatea lui, structura detaliată ce acoperă obiectivele și materia cursului/laboratorului și metoda, ce se referă la profilul candidatului și utilizarea unor metode inovative de predare.

În luna octombrie finaliștii vor susține un interviu cu membrii comitetului de evaluare, iar în noiembrie se vor decerna granturile pentru proiectele selectate.

În cele cinci ediții încheiate, prin programul Bursele ANIS au beneficiat de sponsorizări 56 de proiecte didactice, care au obținut o valoare cumulată de 280.000 EUR, susține Asociația. Per total, în edițiile anterioare au fost înscrise 152 de cursuri, din 51 de facultăți participante, aflate în 11 orașe la nivel național.

Parallax

Vizualizari
446
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri