Denisa Crăciun

Idei de afaceri verzi selectate la un accelerator pentru startup-uri din România. Continuă înscrierile în competiție

Thumbnail

O platformă românească pentru agroturism, care ajută vizitatorii să se organizeze, un producător de recompense naturale pentru câini sau un atelier care transformă textilele uzate în produse cu o nouă utilitate sunt doar trei din ideile de afaceri selectate la un accelerator pentru startup-uri din România și Bulgaria.

Black Sea ClimAccelerator a selectat startup-urile finaliste, din categoria Early Stage, care merg mai departe și vor beneficia de mentorat de specialitate, consultanță, evenimente dedicate, dar și de o finanțare individuală de 5000 de euro.

Startup-uri cu idei de afaceri verzi selectate la categoria Early Stage

Prima etapă a competiției, Early Stage, a fost deschisă tuturor antreprenorilor și viitorilor antreprenori care au avut o idee de business cu scopul de a contribui la combaterea schimbărilor climatice prin inovație, tehnologie și instrumente de economie circulară.

Peste 70 startup-uri s-au înscris în program și au trecut printr-un proces de selecție.

Startup-urile care merg mai departe în program sunt din industrii variate, cum ar fi: agricultură, cleantech, industria farmaceutică și alimentară, industria prelucrării sticlei, materiale de construcție.

  • Agramonia este platforma dedicată agroturismului, cu ajutorul căreia turiștii se pot organiza mai bine și pot include experiențe autentice în călătoria lor prin România rurală. Prin intermediul aplicației fermierii și ghizii locali pot primi oferte din partea turiștilor și a vizitatorilor.
  • Agro GPS este o companie din domeniul agriculturii de precizie dedicată dezvoltării de soluții inteligente care reduc costurile, fiind de asemenea prietenoase cu mediul.
  • ALTRNTV este un shop cu produse vestimentare, încălțăminte, accesorii, cosmetice și produse home-deco create în România din materiale sustenabile prin tehnici de producție prietenoase cu mediul și pielea. 
  • Carbon Twin este un start-up climate tech care oferă fermierilor soluții de monitorizare a carbonului din sol. Misiunea sa este democratizarea modului în care se măsoară și se monetizează în prezent aceste depozite pe Piața Voluntară de Carbon.
  • CompoGO este platforma care conectează jucătorii economici din industria alimentară cu fermele, creând îngrășământ organic din resturile alimentare. Astfel, surplusul companiilor (restaurante, supermarketuri, procesatori) se va întoarce în natură.
  • E-Car Concept reprezintă un prototip total diferit de mașină electrică ce își propune să schimbe strategia pe termen lung a sectorului auto-moto din România. E-Car Concept by NewCar4Future este de asemenea primul prototip al unul vehicul electric românesc.
  • Elpida Research INC este un start-up care activează în micro-producția vaccinurilor din domeniul biotehnologiilor, health, farma și agri-food.
  • Happy Treats este primul producător de recompense naturale pentru câini, fără conservanți, coloranți și aditivi. Start-up-ul dezvoltă, de asemenea, o fermă de viermi de făină pentru a oferi fermelor zootehnice și agricole ingrediente de calitate.
  • Laura and Wine aduce pe piață paharele de vin din sticlă reciclată, fabricate manual în București. Produsele se adresează celor pasionați de design și promotori ai sustenabilității în viața de zi cu zi.
  • Loomescu este un atelier care transformă textilele uzate în produse unice cu o nouă utilitate. Cu ajutorul unui război de țesut, al îndemânării și creativității, Loomescu transformă tricouri vechi în covoare sau țesături decorative pentru pereți.
  • Nucim produce gustări sănătoase din caju, migdale, fistic și alte oleaginoase, fructe uscate și semințe ambalate în pungi refolosibile. Mixurile sunt realizate după o rețetă echilibrată, recomandată de un medic specialist cu experiență în nutriție.
  • Rent it. este prima platformă integrată de închiriere a articolelor de modă din România, un marketplace prin care femeile pot închiria atât haine, genți sau accesorii de zi cu zi, cât si ținute pentru evenimente speciale.
  • The Climate Change Company este start-up-ul care a dezvoltat Littar®, un material de construcție pentru drumuri realizat din deșeuri de plastic și sticlă.
  • UpTerra este un start-up care contopește spațiul ambiental de la birou cu natura prin intermediul unui terariu. Acesta are în componența sa, pe lângă plante, elemente create prin imprimare 3D, utilizând ca materie primă plasticul PET-urilor reciclate.
  • Urban Mining Solutions se ocupă de reciclarea și transformarea deșeurilor plastice și de cauciuc în surse de energie, mai precis în eco-ulei și gaz sintetic.

Acum acceleratorul deschide înscrierile pentru startup-urile în proces de dezvoltare și scalare, care se pot înscrie AICI până pe 26 septembrie.

Șase startup-uri din România care au un proiect scos pe piață vor beneficia de o finanțare de 20.000 de euro și de sprijin în atragerea clienților.

Printre activitățile incluse în program se numără: consultanță și networking cu experți și oameni cheie din domeniu, mentorat 1 to 1, peer-sharing, participarea la Demo Day, unde își vor prezenta soluția în fața celor mai importanți jucători din piață.

Sesiunile de mentorat vor fi bazate pe stabilirea relațiilor cu investitorii și accesarea fondurilor de care au nevoie pentru creșterea impactului soluțiilor propuse.

Activitățile incluse pentru cei din categoria Growth: sprijin și facilitare pentru atragerea de investiții și finanțări, participarea la evenimente naționale și internaționale, workshop-uri și studii de caz.

Parallax

Vizualizari
618
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri