Denisa Crăciun

7 idei de afaceri românești selectate într-un program de incubare pentru startup-uri, lansat de Make IT in Oradea

Make IT in Oradea

O soluție care automatizează procesul de tehnoredactare a documentelor sau o platformă de schimbare a outfit-urilor sunt două dintre cele șapte idei de afaceri ale unor startup-uri românești de tehnologie selectate în programul de incubare Bright Labs Incubator, ediția 2022.

Pe 28 septembrie a avut loc Bright Labs Incubator Demo Day în care a fost sărbătorită munca celor șapte startup-uri selectate în programul de incubare organizat de Make IT in Oradea.

Iată cele 7 startup-uri finaliste:

  1. PackE - Propune o soluție alternativă programelor de loializare și retenție a clienților prin folosirea token-urilor și NFT-urilor ca recompense pentru consumatorii afacerilor de servicii.

  2. Hygge Today - Își propune să creeze o experiență de journaling cât mai lină și interactivă ca tinerii să se înțeleagă pe sine mai bine cât și evenimentele de peste zi, alături de un asistent personalizat.

  3. Institute Assistant - Oferă o gamă largă de funcționalități pentru a eficientiza procesele operaționale a instituțiilor medicale.

  4. Docsgen - Automatizează procesul de tehnoredactare a documentelor aferente unei noi firme sau firmelor existente.

  5. Viventum - Este o soluție Web3 de ticketing pentru evenimente live care rezolvă problemele de trasabilitate și falsificare a biletelor, în timp ce întărește legăturile dintre organizatori, artiști și fani.

  6. Palmkeeper - Este o platformă de tip marketplace care mediază și facilitează relația dintre managerii de proprietăți și prestatorii de servicii de curățenie.

  7. Swap&Shine - Constă într-o platforma de schimbare a outfit-urilor, încurajând moda circulantă pentru protejarea mediului înconjurător.

În urma prezentărilor, mentorii din program au ales ca echipa Viventum să fie premiată cu titlul „Best Startup” și să câștige un premiu simbolic, două bilete la conferința Web Summit Lisbon.

Cea de a treia ediție a programului este în proces de pregătire și urmează să fie lansată.

Astfel, cei interesați de programul de incubare pot să își înscrie ideea AICI, pe lista de așteptare.

Inițiativa este construită pe trei direcții:

  • Dezvoltarea abilităților antreprenoriale și consolidarea comunității de startup-uri;
  • Finanțări și facilități fiscale pentru companii de IT;
  • Păstrarea și atragerea talentelor prin acordarea de burse pentru elevi și studenți, și integrarea lor în comunitatea locală de startup-uri.

„Make IT in Oradea” este o organizație non-profit fondată la inițiativa Primăriei Oradea și ADLO SA.

Parallax

Vizualizari
460
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri