Denisa Crăciun

Idei de afaceri: Proiecte IT avangardiste premiate la Timișoara

Thumbnail

Un sistem gratuit de bike sharing sau o soluție avansată pentru analize mediale sunt două dintre proiectele IT avangardiste câștigătoare la HackTM 2022, un eveniment cu premii de peste 20.000 de euro, organizat la Timișoara.

Vineri, 10 iunie, participanții s-au reunit la Sala Polivalentă Dumbrăvița pentru a se duela pentru cele 8 premii puse la bătaie de către Asociația Banat IT. 

Ideile câștigătoare sunt:

  • Cybersecurity/Decarbonization: Proiectul Morpheus, prezentând o soluție de verificare a identității și portofel digital și echipa ScanIT, prezentând un ceas inteligent care poate scana rețelele din apropiere și poate găsi vulnerabilități în acestea

  • Smart Mobility: Câștigătoare a fost echipa BitHunters, cu proiectul BikeChain - un sistem gratuit de bike sharing
  • Payments: Proiectul Morpheus
  • Inteligență artificială: Proiectul Morpheus
  • Media, Entertainment & Education: Echipa KaryoML, cu proiectul cu același nume, constând într-o soluție avansată pentru analize medicale
  • Q-commerce: Echipa Chefini, cu proiectul Cookers & Chefs Social Media - platformă de social media dedicată pasionaților de gătit
  • N.O.T.H.I.N.G.: Premiul dedicat proiectelor care nu se încadrează în niciuna dintre ariile anterioare, pentru a stimula participarea la hackathon ca experiență, a fost câștigat de echipa Definitely Not a Team, cu proiectul Definitely Not a Project.

Câștigătorii marelui premiu, în valoare de peste 5.000 Euro, au fost reprezentați de echipa Plant2Win.

Aceștia, prin proiectul inovativ Plant2Earn, au creat o soluție avangardistă pentru rezolvarea problemelor emisiilor de carbon, prin stimularea oamenilor să planteze copaci.

Ca dovadă, pentru fiecare copac plantat, li se acordă un NFT care poate fi tranzacționat ulterior pentru criptomonede.

Concurenții și-au dezvoltat ideile timp de 48 de ore cu scopul de a cuceri scena maratonului de programare.

Studenți, profesioniști IT sau pasionați ai industriei au lucrat în echipe de până la 6 persoane, sub îndrumarea mentorilor - experți în tehnologie, design sau domeniul antreprenorial.

Pe durata celor trei zile de eveniment, aceștia au parcurs mai multe etape până la desemnarea câștigătorilor: etapa de prezentare a ideii de proiect, etapa de formare a echipelor, etapa de dezvoltare a proiectelor și etapa de jurizare.

Parallax

Vizualizari
564
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri