Denisa Crăciun

Idei de afaceri premiate cu câte 5.000 EUR la un program de pre-accelerare

Thumbnail

O platformă de recunoaștere vocală, o aplicație care se bazează pe psihologie alternativă sau o soluție smart de parcare a bicicletelor sunt trei dintre ideile finaliste care au primit un grant în valoare de 5.000 de Euro fiecare, la prima etapă a Venture Program, inițiativă de pre-accelerare pentru startup-uri.

Echipele finaliste au beneficiat de un program de 8 săptămâni, în perioada 10 mai – 30 iulie, pregătit pentru a-i sprijini în construirea MPV-ului, conform unui comunicat transmis, joi, StartupCafe.ro.

Acum urmează Demo Day, un eveniment organizat de Techcelerator, care încheie prima fază a Venture Program. Evenimentul are loc joi, 25 august, online.

Startup-urile finaliste la Venture Program

  1. Foni.AI este o platformă românească de recunoaștere vocală, funcțională prin inteligență artificială, care permite personalului medical documentarea și recomandarea unui tratament medical corespunzător.
  2. InsuLoc este o aplicație românească de sănătate bazată pe inteligență artificială și realitate augmentată, care permite pacienților cu diabet să aleagă locul potrivit (aspect critic în obținerea celor mai bune rezultate ale tratamentului pentru pacienții cu diabet insulino dependenți) pentru a beneficia zilnic de până la patru injecții cu insulină.
  3. Rastel, o soluție smart de parcare a bicicletelor, care ajută la diminuarea furtului de biciclete și a vandalismului.
  4. Smoek, o aplicație care se bazează pe psihologie alternativă și tradițional comportamentală pentru a ajuta utilizatorii să renunțe la tutun prin crearea unei experiențe digitale inedite.
  5. SnoreZ, aplicația digitală pentru telefoane și alte dispozitive (smartwatch), care folosește vibrație subliminală în timpul somnului, pentru a reduce timpul petrecut în stagiul de somn REM (dovedit eficient în reducerea sforăitului), care asigură o trezire lină, pentru a crește nivelurile de energie și productivitate.

“Cele 8 săptămâni de program intensiv au însemnat un proces benefic de dezvoltare a produselor tuturor echipelor, fapt ce a și apropriat membrii acestora. Pe tot parcursul programului echipele au avut acces constant la recomandări din partea mentorilor implicați, care au contribuit prin informații și experiență relevantă. Întregul proces a ajutat echipele finaliste să își perfecționeze ideea și să o aducă la stadiul de prototip, gata pentru a fi testat și, ulterior, lansat pe piață. Suntem încântați că alături de Techcelerator am putut contribui la dezvoltarea acestor startup-uri create de tineri antreprenori, atât prin propriile cunoștințe, cât și prin finanțare” - Tudor Pasc, Incubation Director, ROTSA.

Echipele participante au propus produse cu potențial pentru piață - de la aplicații digitale până la platforme funcționale prin inteligență artificială sau realitate augmentată, dedicate, în principal, identificării de soluții din diverse arii și de îmbunătățire a calității vieții.

Temele sesiunilor de mentorat au fost variate și pluridisciplinare. 

Dintre acestea: metodologia lean startup, descoperirea și dezvoltarea de noi rețele de clienți, setarea obiectivelor, testarea și validarea problemei, cercetare de piață, dezvoltarea de produs, generarea de lead-uri, vânzări și marketing digital, modele și fluxuri de venit, stabilirea prețului, pitching și altele.

În perioada următoare se vor desfășura fazele 2 și 3 în care echipele finaliste vor înregistra companiile și vor participa la două selecții suplimentare.

În cadrul selecțiilor pot beneficia de încă două runde de finanțare de câte 10.000 euro, într-o finanțare de tip equity.

Parallax

Vizualizari
349
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri