Denisa Crăciun

Idei de afaceri selectate la EIT Digital Venture Program 2023. Startup-uri ce concurează pentru finanțare

Pre-accelerator pentru startup-uri tech românești în 2022

Șase startup-uri tech din România și Bulgaria s-au calificat în programul de pre-accelerare Venture Program și pot beneficia de încă două runde de finanțare a câte 10.000 EUR.

Echipele de antreprenori din România și Bulgaria care s-au calificat în programul lansat de EIT Digital, parte a Institutului European de Inovare și Tehnologie (EIT), își vor prezenta ideile în cadrul DemoDay Alpha, organizat la finalizarea primei etape de validare a incubatorului Startup Reaktor, eveniment care are loc joi și vineri, 22-23 iunie, în format online, începând cu ora 16:00, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, StartupCafe.ro.

Echipele finaliste au beneficiat de un program de șapte săptămâni, în perioada 10 mai – 22 iunie, pregătit pentru a-i sprijini în construirea MVP-ului, alături un grant în valoare de 5.000 euro fiecare (30.000 de euro în total).

Idei de afaceri selectate în program

  1. Al.bility ajută jucătorii de tenis profesioniști și antrenorii să analizeze și să îmbunătățească performanța lor. Produsul utilizează un senzor IMU atașat de rachetă, o cameră video pe teren și algoritmi machine learning pentru a analiza datele și a oferi jucătorilor și antrenorilor informații relevante despre performanța pe teren.
  2. ChaosShift este o platformă de cloud management care susține digitalizarea din cadrul companiilor de design și construcții. Produsul permite comunicarea eficientă internă și externă, urmărirea istoricului, adăugarea de comentarii, arhivare, programare, planificare bugetară, estimarea costurilor, managementul taskurilor și al echipelor, precum și management general și de program.
  3. Life 4.0 este o platformă dedicată stilului de viață sănătos, care susține bunăstarea personală și în cadrul corporațiilor. Aplicația include activități în 4 zone de interes (sport, nutriție, sănătate mental-emoțională și sănătate financiară) și colectează date relevante. Platforma cuprinde, într-un mod complet digitalizat, programe de bunăstare personală și de implicare a angajaților.
  4. Notora este o platformă colaborativă dedicată echipelor de marketing și creatorilor. Este singura platformă automatizată din România unde brandurile pot colabora cu creatorii pentru a obține conținut foto și video pentru campanii de marketing.
  5. Parent’s Advisor este un asistent AI pentru părinți care vor să crească copii talentați și fericiți. În cadrul aplicației, părinții pot face un test gratuit de orientare vocațională pentru copiii lor și vor primi recomandări personalizate privind tipul de activități extracurriculare potrivite pentru copiii lor.
  6. Whiz Commerce Cloud este o platformă avansată SaaS dedicată business-urilor e-commerce care vor să creeze aplicații mobile no-code. Platforma oferă o soluție rapidă, ușor de utilizat și eficientă din punct de vedere al costurilor pentru companii de toate dimensiunile, care permite dezvoltarea aplicațiilor pentru comerț mobil, potrivite nevoilor lor.

Temele sesiunilor de mentorat au fost variate și pluridisciplinare. Printre acestea sunt: testarea și validarea problemei, dezvoltarea clientelei, setarea obiectivelor, cercetare de piață, analiza competitorilor, dezvoltarea de produs, generarea de lead-uri, vânzări și marketing digital, obiective de dezvoltare durabilă (SDG) și impactul în inovare, creșterea și atacarea unei piețe internaționale, pitching și altele.

În perioada următoare se va desfășura faza următoare, cea de internaționalizare, numită Beta Launchpad, prin care echipele vor fi asistate în lansarea și creșterea la nivel internațional. În cadrul selecțiilor următoare, companiile pot beneficia de încă două runde de finanțare de câte 10.000 euro, în runde de tip equity.

Programul de pre-accelerare este oferit de EIT Digital prin intermediul Startup Reaktor, cu susținerea ROTSA și Techcelerator.

EIT Digital Venture Program a fost lansat în 2018 pentru a sprijini antreprenorii aflați la început de drum din Țările Baltice și Europa de Sud-Est. Începând cu această ediție, programul se desfășoară în 22 de țări europene. Pe parcursul primelor cinci ediții, EIT Digital a sprijinit peste 200 de antreprenori și a lansat 124 de startup-uri, dintre care o parte au strâns rapid investiții și au semnat contracte cu clienți.

„Felicit echipele finaliste ale etapei Venture Program construite împreună cu partenerul nostru EIT Digital. Acest program se derulează simultan în 22 de țări din spațiul european și a înregistrat în acest an un total de 525 aplicații. Este o performanță pentru România și Bulgaria, țările pentru care suntem coordonatori. Cele șase echipe vor continua procesul de dezvoltare a afacerilor lor în cadrul Startup Reaktor organizat de ROTSA, și ne vom concentra acum pe zona de internaționalizare. Vrem să îi susținem să înceapă sa testeze cât mai curând într-o nouă piață, să avem validare și mai puternică a potențialului produselor”, a spus Cristina Țoncu, Regional Director ROTSA și cofondator Techcelerator.

„Echipele participante au propus soluții care facilitează accesul la informații relevante, platforme funcționale cu utilizare de inteligență artificială pentru optimizarea proceselor de afaceri și crearea de experiențe personalizate. În plus, produsele lor au fost dedicate îmbunătățirii calității vieții, abordând provocări în domenii precum sănătate, mediu înconjurător, educație și multe altele. Echipele participante au propus produse cu potențial pentru piață - de la aplicații digitale până la platforme funcționale prin inteligență artificială sau realitate augmentată, dedicate, în principal, identificării de soluții din diverse arii și de îmbunătățire a calității vieții”, a declarat Tudor Pasc, Incubation Director la ROTSA.

Parallax

Vizualizari
566
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri