Denisa Crăciun

Iancu Guda lansează o soluție online pentru antreprenorii IMM împreună cu o firmă de tehnologie financiară din România

Iancu Guda

O firmă de tehnologie financiară din România lansează împreună cu economistul și realizatorul TV Iancu Guda o soluție de management financiar pentru firme mici și mijlocii (IMM).

Finlight, companie fintech din România, anunță, marți, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro, că lansează Dashboard Business in Motion (BIM) by Iancu Guda.

Este vorba despre un pachet de raportare financiară care permite antreprenorilor să aibă acces la situația financiară a firmelor lor. Potrivit comunicatului, nu este nevoie ca utilizatorii să aibă o specializare în domeniul economic.

„În parteneriat cu Finlight, platforma online pentru automatizarea managementului financiar, am dezvoltat primul pachet de raportare financiară construit special pentru micro și IMM-uri. Antreprenorii cu afaceri mici si mijlocii au nevoie de instrumente rapide, online, accesibile ca pret, disponibile 24/7 și digitalizate pentru automatizarea analizei financiare lunare a propriei afaceri. Exact acesta este scopul solutiei „Business in Motion” integrate în platforma Finlight: am gândit și implementat un tablou al celor mai importanți indicatori financiari actualizați lunar, cu alerte pentru identificarea vulnerabilităților, evaluarea riscurilor și explicatii pentru cauzele care determină toate aceste probleme. Prin simpla încărcare a Registrului Jurnal, antreprenorii pot înțelege în câteva minute situația financiară generală a companiei, zonele cu vulnerabilități și ce au de făcut pentru a dezvolta un business profitabil și solvabil pe termen lung”, spune Iancu Guda (foto stânga).

„Încă de când am pus bazele Finlight, ne-am dorit să fim parte din dezvoltarea sectorului IMM din România. Astfel, am lucrat constant la soluții care să ușureze munca antreprenorului român, care trebuie să ia zilnic decizii din cele mai diverse pentru ca afacerea lui să rămână competitivă, totul întrun mediu în continuă schimbare. Prin serviciul Dashboard BIM, dezvoltat alături de Iancu, un partener cu o vastă experiență în sectorul economic, răspundem unora dintre cele mai întâlnite întrebări ale antreprenorilor cu privire la managementul financiar: Cum știu unde să mă uit în raportarea financiară? Care sunt cifrele relevante? Cum evaluez situația? Este ceva important ce ar trebui să știu?”, susține Alexandru Popescu (foto dreapta), co-fondator Finlight.

Platforma emite alerte preventive și permite asigurarea conformității cu legislația fiscală prin automatizarea procesului de verificare a declarațiilor SAF-T (D406). De asemenea, realizează o serie de teste de consistență a datelor, conform instrucțiunilor comunicate de ANAF, precum și o serie de teste structurale. Rezultatul este un diagnostic al declarației SAF-T, identificarea problemelor și o cale de abordare a procesului de remediere a acestora, susține firma fintech.

Parallax

Vizualizari
7235
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri