Denisa Crăciun

În Germania, fotbaliștii investesc în startup-uri de tehnologie

Thumbnail

Un startup german fondat în 2017, care a lansat o platformă de soluții pentru analiza sportivă, a obținut o finanțare de 8,5 milioane de euro de la clubul de fotbal Borussia Dortmund.

Startup-ul Staige va beneficia și de experiențele jucătorilor profesioniști de la Borussia Dortmund, conform unui anunț făcut de companie pe LinkedIn.

Cu finanțarea obținută, startup-ul german vrea să-și îmbunătățească platforma și susține că vrea să facă sportul și mai accesibil pentru amatori.

Totodată, noile fonduri vor fi folosite și pentru extinderea companiei în Europa.

Staige susține că a produs o cameră care utilizează inteligența artificială pentru a înregistra în mod autonom imagini/filmări din sport. Cluburile pot folosi imaginile pentru a efectua analize de meci și antrenament.

Tehnologia poate fi utilizată în orice sport, conform startup-ului. 

Și fotbalistul Mario Götze, considerat unul dintre cei mai talentați fotbaliști germani, investește în startup-uri tech.

Conform Tech.eu, Mario Götze alături de alte companii și oameni de afaceri – printre care Rolf Schrömgens, co-fondator Trivago, Verena Pausder, antreprenor și autoare în serie sau PwC Germania – investesc în World Fund, un fond de capital de risc din Europa, axat pe startup-uri de tehnologie.

Fondul de capital de risc a investit până acum în 5 startup-uri cu soluții pentru protecția mediului: QOA, Treecard, Juicy Marbles, Space Forge și Fresh Flow.

Parallax

Vizualizari
541
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri