Claudiu Zamfir

Firmă românească de tehnologii în energie verde, finanțare de 2,6 milioane EUR de la investitori

Thumbnail

O firmă românească de inginerie și tehnologie listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București a atras în total 12,8 milioane de lei (circa 2,6 milioane euro) de la investitori în urma unei operațiuni de  majorare a capitalului social.

Într-un comunicat transmis joi publicației StartupCafe.ro, Simtel Team spune că va folosi capitalul atras pentru „continuarea dezvoltării liniilor de afaceri ale companiei”.

„Ne bucurăm de încheierea cu succes a operațiunii de majorare a capitalului social la aproape un an de la listare, mai ales că aceasta a avut loc într-o perioadă caracterizată de pesimism în ceea ce privește piețele de capital, inclusiv cea din România. Le mulțumim investitorilor pentru încrederea acordată echipei noastre și planurilor de dezvoltare ale companiei și le confirmăm că rămânem conectați și dedicați promovării independenței energetice în România. Capitalul atras ne va sprijini în extinderea afacerii și a proiectelor cu partenerii noștri, precum marile rețele de discountere și retailerii de amenajări interioare și exterioare. Oportunitățile pe care le avem la dispoziție, combinate cu vizibilitatea și recunoașterea în piață, obținute prin listarea pe BVB, dar și prin proiectele livrate până acum unora dintre cele mai puternice branduri din industriile respective ne vor conduce către captarea unei cote semnificative în domeniul energiei regenerabile” - a declarat Iulian Nedea, cofondator și CEO al Simtel Team.

În cadrul AGEA de la finalul lunii decembrie 2021, Simtel Team a aprobat majorarea capitalului social prin emiterea unui număr de 705.500 de acțiuni noi. Operațiunea a fost desfășurată în două etape, în lunile mai și iunie 2022. În prima etapă, care a avut loc în perioada 27 mai – 25 iunie 2022, acționarii Simtel existenți au avut posibilitatea de a cumpăra acțiuni SMTL nou emise pe baza drepturilor de preferință SMRLR01. La finalizarea acestei etape, investitorii au subscris 686.267 de acțiuni, reprezentând aproximativ 97% din emisiunea totală, iar compania a atras 12,5 milioane de lei. Acțiunile au avut o valoare nominală de 0,2 lei și au fost oferite la un preț de 18,1994 lei/acțiune. De asemenea, acest procent de subscriere realizat de companie reprezintă un record pentru prima etapă a unei operațiuni de majorare a capitalului social efectuate în ultimii doi ani la Bursa de Valori București.

Restul de 19.233 acțiuni rămase nesubscrise au fost oferite în cadrul unui plasament privat intermediat de BT Capital Partners și programat să aibă loc în perioada 29 iunie – 6 iulie 2022. Prețul unei acțiuni în cadrul acestei etape a fost de 18,2094 lei. Având în vedere interesul ridicat, plasamentul a fost închis anticipat încă din prima zi, investitorii care au participat primind acțiuni cu alocare „pro rata”, cu indicele de alocare 0,2753. În urma celei de-a doua etape, compania a atras 0,35 milioane de lei.

În ceea ce privește utilizarea acestor fonduri, aproximativ 50% au drept scop susținerea dezvoltării proiectelor aflate în derulare la nivelul celor trei linii de business ale companiei – energie regenerabilă, telecomunicații și automatizări industriale – și a celor prognozate pentru 2022. Restul de 50% va fi alocat în mod egal pentru dezvoltarea de proiecte de stocare a energiei electrice în vederea echilibrării sistemului energetic național, o rețea de stații pentru încărcarea mașinilor electrice și proiecte fotovoltaice proprii – achiziționare teren, dezvoltare proiect, construire, punere în funcțiune etc.

Acțiunile Simtel Team sunt listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București începând cu data de 1 iulie 2021 și se tranzacționează sub simbolul SMTL. În prezent, compania are o capitalizare de piață de peste 160 milioane de lei.

Simtel Team este o companie românească, fondată în 2010 de trei antreprenori români - Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc și Radu Vilău.

Compania este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București sub simbolul bursier SMTL și operează în 3 domenii de activitate - telecomunicații, energie regenerabilă și automatizări industriale. Simtel este specializată în furnizarea de servicii de integrare operatorilor de telecomunicații mobile, construirea și furnizarea de mentenanță a centralelor fotovoltaice, precum și auto-matizarea proceselor industriale. Compania a livrat cu succes proiecte în fiecare dintre aceste domenii clienților aflați atât în Româ-nia, cât și în străinătate. Începând cu luna octombrie 2021, compania este inclusă în indicele BET-AeRO al BVB.

Parallax

Vizualizari
583
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri