Claudiu Zamfir

Firmă IT românească, fonduri nerambursabile de 3 milioane euro pentru un proiect european

Thumbnail

O firmă IT românească a obținut aprobare pentru un proiect european de 25 de milioane de lei (5 milioane euro), din care 15,1 milioane de lei (peste 3 milioane de euro) reprezintă fonduri nerambursabile, prin Programului Operațional Competitivitate (POC).

În cadrul proiectului său, firma Bento, Intellectually Curious urmează să realizeze o platformă integrată și structurată sub forma unor produse standard, care pot deservi clienții fără să fie nevoie de a dezvolta de fiecare dată aplicații personalizate pentru aceștia. Prin intermediul platformei vor fi digitalizate total sau parțial activitățile unor companii sau instituții publice.  

Proiectul „Platforma pentru transformarea digitală modulară în mediul enterprise și sectorul public” va fi finanțat prin POC 2014 – 2020, Axa Prioritară 2 – „Tehnologia informației și comunicațiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă”.

Finanțarea proiectului se întinde până la data de 31 decembrie 2023, iar ulterior Bento va avea de îndeplinit o serie de indicatori de performanță pentru o perioadă de trei ani, care se referă la aspecte precum crearea platformei menționate, extinderea cu cel puțin șase clienți existenți sau noi care să folosească platforma realizată de companie și atingerea unei rentabilități de 1,29. Rentabilitatea se calculează ca raportul dintre cifra de afaceri directă sau indirectă realizată în urma vânzării soluțiilor din cadrul platformei și valoarea nerambursabilă a proiectului, de 15,1 milioane de lei.

Contribuția în ceea ce privește cofinanțarea proiectului, în valoare de aproximativ 9,4 milioane de lei, este alcătuită din mai multe componente: o parte provine din profitul aferent anilor 2021, 2022, și 2023, o altă parte din capitalul atras în cadrul unui plasament  privat din noiembrie 2021, precum și din finanțarea bancară disponibilă companiei.

„Sursele noastre de finanțare au la bază reinvestirea profitului, finanțarea bancară și, începând din acest an, finanțarea prin intermediul pieței de capital. Totodată, în urmă cu aproape doi ani, am ales să ne diversificăm creșterea și prin atragerea de fonduri europene” - a declarat Radu Scarlat, președintele Consiliului de Administrație al firmei.

„Înțelegem dificultățile și obstacolele pe care diverse companii și autorități publice le au de depășit și am construit sisteme software care au livrat soluții viabile pentru gestionarea sau chiar eliminarea acestora. Platforma propusă în cadrul acestui proiect valorifică experiența dobândită în acești ani, iar clienții vor deveni beneficiarii principali ai unor servicii și soluții care vor fi implementate mult mai rapid și cu eforturi financiare reduse din partea lor” - a spus și Vlad Bodea, cofondator Bento.

Bento, Intellectually Curious este o companie antreprenorială românească listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB: BENTO), specializată în dezvoltarea de soluții software și furnizarea de servicii de infrastructură IT și Cloud. De-a lungul celor peste 17 ani de experiență, Bento a dezvoltat și implementat proiecte complexe cu aplicabilitate în industrii multiple pentru companii multinaționale din România, SUA și Elveția.

Parallax

Vizualizari
1624
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri