Claudiu Zamfir

Un român are 200.000 dolari pe mână și caută startup-uri IT să le finanțeze

Thumbnail

Un român are la dispoziție 200.000 de dolari de la un mare fond de investiții internațional și acum caută startup-uri de tehnologie, să le acorde finanțări. Dan Oros a fost selectat în programul european de scouting al Accel, unul dintre cele mai puternice fonduri de investiții din lume, care  a finanțat startup-uri care au ajuns între timp giganți mondiali: Facebook, Uipath,Spotify, Dropbox.

Publicația britanică Sifted.eu scrie vineri despre programul de scounting al Accel, Starter. Fondul de investiții american a derulat în trecut astfel de programe în SUA, dar acesta este primul pe care îl realizează în Europa.

În programul european, Accel a selectat 21 de „starters” - persoane care cunosc mediul startup-urilor și cărora fondul de investiții le încredințează câte 200.000 de dolari.

Din acești bani, fiecare astfel de „scout” poate investi în orice startup, orice sumă. În medie, însă, ei acorda investiții de câte 20.000 de dolari.

În Europa, cei 21 de investitori selectați de Accel sunt distribuiți în 12 orașe din 10 țări. Unul se află în București.

Dan Oros este head of marketing al Google România, iar mai înainte a fost country manager al platformei online de transport alternativ BlaBlaCar. El caută acum startup-uri în România și în restul Europei Centrale și de Est, să le acorde finanțări. Intră pe profilul lui de pe Accel Starter.

Thumbnail

 

Dan Oros se alătură unui club select de investitori aleși de Accel în acest program, cum ar fi:

În conducerea Accel avem un român. Andrei Brașoveanu este partener în biroul de la Londra al fondului de investiții. El l-a recrutat și pe Tristan Thomas (ex-Monzo) în programul de investitori independenți.

„Un ecosistem nu se construiește peste noapte. E nevoie de exit-uri mari, care stimulează conștientizare, fondatori noi și lichiditate”, a spus Andrei Brașoveanu, citat de Sifted.eu.

Banii distribuiți celor 21 de investitori independenți provin dintr-un fond de venture capital de 575 de milioane de dolari lansat de Accel în anul 2019.

 

Parallax

Vizualizari
4637
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri