Claudiu Zamfir

Startup IT din UK, finanțare de 20 milioane dolari. Un român în echipa investitorilor

Thumbnail

Un startup IT din Marea Britanie a obținut miercuri o finanțare de 20 de milioane de dolari, iar în echipa investitorilor se află și un român.

Startup-ul Humio a dezvoltat o platformă de data logging, care permite observarea rapidă și la preț convenabil a schimbărilor la nivelul sistemelor informatice, contribuind inclusiv la detectarea atacurilor cibernetice sau a unor erori.

Firma londoneză a obținut miercuri o finanțare de serie B condusă de  Dell Technologies Capital, cu participarea fondului de investiții Accel, care a mai investit în Humio. În total, startup-ul britanic ajunge astfel la investiții de 32 de milioane de dolari, în 4 ani de când este pe piață.

Din partea Accel în runda de investiții s-a implicat românul Andrei Brașoveanu, care este partener în cadrul acestui fond de venture capital.

„Suntem entuziasmați să ne întărim parteneriatul cu Humio, care construiește o soluție de vârf pe această piață în puternică ascensiune, a platformelor de log management. La Accel, suntem norocoși că am susținut multe dintre companiile definitorii orientate către developeri”, a spus Andrei Brașoveanu.

Humio a fost fondat în anul 2016, de 3 antreprenori: Geeta Schmidt, Kresten Krab Thorup și Christian Hvitved.

Fondată în anul 1983, compania de investiții americană Accel Partners este cunoscută pentru că a acordat finanțări timpurii unor startupuri care între timp au devenit companii uriașe, printre care Facebook, Dropbox, Flipkart, Slack. De asemenea, Accel a fost printre primii investitori în compania româno-americană UiPath.

La Accel a activat, ca partener, și românca Luciana Lixandru. La începutul lunii martie, a fost anunțată plecarea sa la un alt fond de investiții american de mare calibru, Sequoia Capital, cunoscut pentru investiţiţiile sale în Google, Apple, PayPal, LinkedIn, Airbnb, WhatsApp.

Parallax

Vizualizari
1665
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri