Claudiu Zamfir

Startup IT românesc, achiziționat de o companie americană

Thumbnail

Un startup IT românesc, ce dezvoltă tehnologii de inteligență artificială utilizate în marketing, a fost cumpărat marți de o companie americană de tehnologie.

Potrivit unui comunicat, compania americană Algolia a achiziționat startup-ul românesc MorphL, suma nefiind dezvăluită.

Fondat în 2017, la București, de Ciprian Borodescu și Alexandra Anghel, MorphL dezvoltă un produs AI-as-a-platform pentru a ajuta companiile să crească prin optimizarea eforturilor de marketing, pe baza predicțiilor legate de comportamentul clienților.

Astfel, cu ajutorul inteligenței artificiale, firmele învață şi anticipează comportamentul clienților.

Numeroase companii încearcă să facă mai ușoară utilizarea inteligenței artificiale, dar puține reușesc la fel de simplu ca MorphL. Misiunea noastră a fost să democratizăm inteligența artificială și să conferim abilități  sporite developerilor și specialiștilor în marketing care doresc să-și îmbunătățească ofertele digitale cu o interfață simplă de tip plug and play pentru construirea site-urilor și aplicațiilor omnichannel”, a spus Ciprian Borodescu, CEO-ul Morphl.

Anterior, MorphL a obținut finanțare și susținere din partea European Data Incubator și Google Digital News Initiative. De asemenea, românii au fost admiși, în 2019, și într-un un mare program de accelerare din Canada, Techstars Montreal AI.

Startup-ul românesc a obținut investiții totale de cel puțin 120.000 de dolari, conform Crunchbase.

La rândul său, Algolia, compania care a cumpărat startup-ul românesc, a fost fondată în anul 2012 de doi antreprenori francezi: Nicolas Dessaigne și Julien Lemoine. Cu sediul central la San Francisco, Algolia oferă servicii de search-as-a-service - motor de căutare specializate, pentru site-urile companiilor.

Prin noua sa achiziție, firma americană va implementa tehnologiile de inteligență artificială ale românilor în serviciile sale pentru companii.

În anul 2014, Algolia a fost acceptată în Y Combinator, cel mai mare incubator de startup-uri din lume.

 

Parallax

Vizualizari
4424
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri