Raluca Abrihan

Un startup românesc, selectat în programul de accelerare dedicat inteligenței artificiale Techstars Montréal AI

Thumbnail

MorphL, un startup românesc care dezvoltă tehnologii bazate pe inteligenţa artificială capabile să învețe şi să anticipeze comportamentul clienților, a fost admis într-un program de accelerare din Canada, Techstars Montréal AI. Iată ce startup-uri româneşti au mai participat la acceleratoarele Techstars.

La mai puțin de 2 ani de la înființare, MorphL a fost selectat pentru a fi parte din programul de accelerare Techstars specializat pe inteligența artificială din Montréal, Canada.

Programul începe pe 9 septembrie 2019 și culminează cu un Demo Day la început de decembrie. Startup-urile care trec prin perioada de accelerare de la Techstars primesc frecvent oferte de finanțare din partea investitorilor interesați de aplicațiile din zona inteligenței artificiale, arată comunicatul trimis de startup-ul românesc.

MorphL devine astfel parte din a doua serie de incubare a acceleratorului din Montréal, în prima serie fiind selectați fondatori din SUA, UK, Israel, Chile și Canada.

Inteligența artificială nu este o industrie: este o tehnologie care va influența profund și care va schimba toate industriile. Prin urmare, căutăm companii ce nu au neapărat un interes specific legat de acest sector, ci care au idei care pot schimba cu adevărat o industrie sau alta“, spune Bruno Morency, Managing Director Techstars Montréal AI.

De aproape 2 ani, echipa MorphL dezvoltă un produs AI-as-a-platform al cărui scop este să susțină companiile să crească prin optimizarea eforturilor de marketing în baza predicțiilor legate de comportamentul clienților.

Prin platforma MorphL, companiile pot previziona aspecte cheie din comportamentul consumatorilor, precum:
 

  • Next Shopping Stage Prediction: în ce etapă a procesului de cumpărare urmează să treacă

  • User Intent Prediction: intenția de cumpărare din spatele cuvintelor cheie folosite în căutări

  • Churn Prediction: probabilitatea de a renunța la abonamentul plătit sau la folosirea unui site/produs

  • Customer Lifetime Value Prediction: valoarea previzionată a clientului pe durata relației sale cu compania și altele.

În baza acestor predicții, echipele de marketing, vânzări și business development pot crea campanii și mecanisme de loializare care să preîntâmpine nevoile clienților, oferind mai multă valoare acestora și îmbunătățind rata de conversie, printre alți indicatori de performantă.

MorphL a obținut anterior finanțare și susținere din partea European Data Incubator și Google Digital News Initiative.

Până acum, rețeaua Techstars a investit în 1557 de startup-uri, dintre care 134 au avut exits de succes. În total, startup-urile care au absolvit Techstars au primit finanțare de peste 8 miliarde de dolari, cu o investiție medie per startup de 4,5 milioane de dolari.

Startup-urile româneşti care au mai participat la acceleratoarele Techstarts sunt: TypingDNA, MEDIjobs, NiftyLearning, Appsulate și Planable.

Parallax

Vizualizari
1124
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri