Raluca Abrihan

O platformă digitală de recrutare în domeniul medical, marele câștigător al competiției de startup-uri de la How to Web

Thumbnail

5 startup-uri IT au primit finanţări la competiția de startup-uri de la How to Web din acest an. Premiul cel mare a fost câştigat de o platformă digitală de recrutare în domeniul medical. Iată cei cinci câştigători.

Juriul Startup Spotlight, competiția de startup-uri din cadrul How to Web 2018, a desemnat câștigătorii celor cinci categorii:

  • Best Startup – MEDIjobs,

  • Best Pitch – Nifty Learning,

  • Best Innovation – Pentest Tools,

  • Best Blockchain Startup – Modex,

  • Best AI Startup – Endtest.

BEST AI STARTUP

Endtest este o platformă online unde utilizatorii pot crea și testa automat aplicații web sau mobile (Android, iOS), fără a scrie vreo linie de cod. Serviciul utilizează Machine Learning pentru a învăța din testele anterioare și a îmbunătăți rezultatele sesiunilor de testare. Startup-ul a câștigat o investiție de 50.000 de euro din partea Techcelerator, prin intermediul GapMinder Venture Partners.

BEST BLOCKCHAIN STARTUP

Modex este un marketplace pentru developeri care doresc să-și monetizeze abilitățile de programare și companii în căutare de servicii și contracte bazate pe blockchain. Fondată de antreprenorul în serie Mihai Ivașcu, Modex își propune să ofere un spațiu virtual în care indivizii și organizațiile din întreaga lume să găsească soluții reale, sigure și auditate, care să le satisfacă nevoile, fără a fi nevoiți să caute developeri și să dezvolte proiecte noi. Premiul câștigat de Modex constă în echivalentul a 10.000 de euro în tokens, oferiți de Elrond Network.

BEST STARTUP

MEDIjobs Romania este prima platformă digitală de recrutare în domeniul medical, fondată în 2015 de Catrinel şi George Hagivreta. În prezent, platforma deservește peste 23.000 de specialiști (medici, asistenți medicali) și 920 de angajatori din toată țara. Începând cu anul 2018, a fost integrat un soft de inteligenţă artificială (AI) în algoritmul de recomandare a ofertelor de carieră către candidaţi.

Premiul câștigat de MEDIjobs constă în înscrierea pe lista finaliștilor pentru o nouă fază de finanțare organizată de acceleratorul 500Startups în Silicon Valley și un stand de prezentare în cadrul evenimentului TechCrunch Disrupt Berlin 2018, care va avea loc pe 29 și 30 noiembrie.

BEST PITCH

Nifty Learning este o soluție de tipul SaaS (Software as a Service) care permite administrarea activităților de training pentru companii, traineri freelance sau agenții de training. Utilizatorii își pot crea propria bază de date cu resursele necesare sesiunilor de training, pot administra bugete sau genera sesiuni noi. Compania a fost creată de doi tineri ieșeni, Letiția Ștefan și Victor Bojică, în 2017. Startup-ul este format din patru specialiști, doi dezvoltatori și doi oameni de vânzări. În urma câștigării premiului pentru cel mai bun pitch la How to Web, Nifty Learning va participa cu un stand de prezentare la TechCrunch Disrupt Berlin 2018.

BEST INNOVATION

Pentest Tools a luat naștere în 2013 sub forma unei resurse online prin care fondatorul Adrian Furtună testa securitatea online a propriilor website-uri. De atunci, Adrian a recrutat mai mulți specialiști în cybersecurity pentru a transforma startup-ul în unul dintre cele mai apreciate servicii online de evaluare a vulnerabilităților site-urilor și rețelelor online. Compania a câștigat la How to Web 2018 participarea cu un stand de prezentare la TechCrunch Disrupt Berlin 2018.

Parallax

Vizualizari
1416
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri