Raluca Abrihan

Un startup de trotinete electrice primeşte o investiţie de 60 milioane dolari pentru a creşte rezistenţa vehiculelor

Thumbnail

Tier Mobility, un startup de trotinete şi scutere elctrice din Berlin, primeşte o rundă de finanţare de 60 de milioane de euro şi spune că va investi banii în extindere şi în îmbunătăţirea rezistenţei trotinetelor.

La scurtă vreme după ce Bird, un producător de trontinete electrice din Statele Unite, competitor al Lime prezent și în România, a primit o investiţie, startup-ul nemţesc Tier a primit o rundă de investiţii de 60 de milioane de dolari, pe care spune că o va investi în special în tehnologia trotinetelor.

Aceste scutere au o durată de viaţă de circa 18 luni şi reprezintă cam 80% din întreaga flotă a companiei, spun reprezentanţii Tier, citaţi de Techcrunch.com. Problema duratei de viaţa a acest vehicule electrice este îndelung dezbătută, după ce anumite studii arată că durata mică de viaţa a acestor ar putea să le facă de fapt nişte vehicule extrem de poluante.

Tier a fost lansat în 2018 şi este prezent în 12 ţări şi 40 de oraşe.

Această rundă de finanţare a fost condusă de fondurile Mubadala Capital şi Goodwater Capital, iar startup-ul ajunge astfel la investiţii totale de 95 de milioane de dolari.

CEO-ul startup-ului, Lawrence Leuschner, spune că vehiculele deţinute de Tier au înregistrat până în prezent 10 milioane de curse şi a avut raportate 250 de accidente uşoare.

 

 

Parallax

Vizualizari
787
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri