Denisa Crăciun

Elevii români învață să fie cofetari-patiseri la o școală susținută de o firmă privată

Scoala-copii-cofetar-patiser

Peste 60 de elevi români au început în acest an școala de cofetari-patiseri, o inițiativă care implică o investiție de peste 100.000 de euro, susținută de o firmă privată.

Este vorba despre Bakery School, o școală în sistem dual din România, înființată din resurse exclusiv private de Puratos, parte a grupului  Puratos, de materii prime pentru industria de panificiație, patiserie și ciocolaterie, fondat în Belgia în 1919.

Grupul are peste 9.000 de angajaţi în 71 de ţări, deține 63 de unităţi de producţie şi 88 de centre de inovaţie. Produsele sale sunt comercializate în peste 100 de ţări.

În acest an, 61 de elevi, din care 50 sunt din cadrul Liceului Tehnologic Grigore Marin Năstase din comuna Tărtășești, județul Dâmbovița, și 11 din cadrul Liceului Tehnologic nr. 1 din Cluj-Napoca s-au înscris la cursurile de cofetari-patiseri.

Mare parte din copiii înscriși provin din medii defavorizate, dar sunt încurajați să își continue studiile și să își aleagă o meserie, a transmis firma care susține această inițiativă, într-un comunicat către StartupCafe.ro.

„Faptul că avem deja 61 de elevi din două județe în cadrul proiectului Bakery School pentru noi este o realizare extrem de valoroasă. Așa cum am promis în 2020, când am lansat prima școală în comuna Tărtășești, județul Dâmbovița, ne dorim ca acest proiect să devenină unul național. În următorii ani căutăm oportunitatea de a deschide o astfel de școală și în Iași. Misiunea noastră pe termen lung este să dezvoltăm piața forței de muncă din industria pe care o reprezentăm. Demersurile pentru a avea un viitor prosper trebuie începute de acum. Acesta este motivul pentru care Puratos România investește în dezvoltarea mai multor clase de învățământ dual care să livreze forță de muncă calificată sau viitori antreprenori pregătiți pentru industria de brutărie, patiserie-cofetărie și ciocolaterie din România”, a declarat Gabriela Bereș, director Regional Puratos pentru Europa Centrală și de Est.

În 2020, în plină pandemie, Puratos a lansat Bakery School cu o clasă de 19 elevi.

Acum, 10 copii din prima generație, care încep clasa a XI-a, se pregătesc de ultimul an la școala de pastiserie și, la final, vor fi cofetari-patiseri cu acte în regulă.

Parallax

Vizualizari
344
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri