Denisa Crăciun

O echipă de antreprenori români lansează o platformă care ajută ONG-urile să strângă donații

Thumbnail

O echipă de antreprenori lansează o platformă care ajută ONG-urile din România să strângă donații, fără niciun cost pentru donatori.  

Platforma Bine.ro este deschisă tuturor ONG-urilor din România, indiferent de vârsta sau experiența lor. Proiectul s-a născut la inițiativa unei echipe de antreprenori civici, desprinși la rândul lor din mediul ONG: Andrei Năstase, Anca Pavel, Amalia Năstase și Rareș Antemir.

ONG-urile pot accesa platforma prin crearea unui cont, folosind detaliile de identificare ale organizației.  Apoi, pot adăuga unul sau mai multe proiecte în derulare și să înceapă să primească donații din partea susținătorilor lor.

Cum funcționează platforma

Cei care vor să ajute ONG-urile nu vor plăti niciun leu din propriul buzunar pentru a direcționa donații către organizația lor preferată, susțin fondatorii proiectului.

Odată ce contul organizației devine activ pe platformă, ONG-ul devine disponibil în extensia de cumpărături Plătesc în Bine.

De acolo, orice persoana care instalează extensia poate alege organizația drept beneficiar al donațiilor sale.

Apoi, de fiecare data când donatorul face cumpărături online în mod obișnuit la unul din cele peste 500 de magazine partenere, o donație este generată, echivalentă cu un procent din prețul produselor sau serviciilor achiziționate de acesta.

Donația nu presupune un cost adăugat pentru achiziția donatorului, ci este generată de magazin și procesată de Bine.ro. De acolo, platforma are grijă ca donația să ajungă la ONG-ul selectat de către utilizator.

ONG-urile pot primi minim 5 euro pe lună ca donație din partea fiecărui donator activ.

Procesul este securizat și gratuit, atât pentru donator cât și pentru ONG.

Pentru a începe să beneficieze de acest serviciu gratuit, ONG-urile trebuie doar să se înscrie pe platformă, după procesul explicat anterior, și să își încurajeze susținătorii să instaleze extensia Plătesc în Bine pentru a începe să doneze, tot în mod gratuit.

Cât timp extensia rămâne activă în browser-ul unui susținător, acesta va redirecționa donații către ONG-ul ales, la fiecare achiziție online pe care o face la unul din magazinele eligibile.

Magazinele eligibile sunt disponibile pe platformă, pe extensie, dar pot fi identificate și la o simplă căutare pe Google, ele având o inimioară roșie în stânga listării rezultatului.

Începând cu 6 iunie, platforma Bine.ro este deschisă oricărui ONG din România, iar extensia de cumpărături Plătesc în Bine este disponibilă în Chrome Firefox pentru donatorii acestora.

Parallax

Vizualizari
579
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri