Redacția StartupCafe.ro

Digital Lead: De la prima pereche de pantofi realizată pentru mama la peste 50 de magazine în România. Povestea Marelbo.

Antreprenoru Aurel Bobu de la Marelnbo invitat la Digital Lead cu Madalina Stanescu

Invitat la Digital Lead, antreprenorul Aurel Bobu, fondatorul și proprietarul companiei Marelbo, a explicat cum a dezvoltat compania de încălțăminte, de la prima pereche de pantofi pe care a realizat-o pentru mama sa în micul atelier de familie, în urmă cu 38 de ani, la o rețea de peste 50 de magazine în toată țara în 2022 și peste 700 de angajați.

Principalele idei din Digital Lead:

  • Până la pandemie a fost mai ușor să faci business, din perspectiva Marelbo. Business-ul a fost ajutat semnificativ de faptul că deja avea magazinul online lansat de câțiva ani, care a compensat vânzările în perioada în care magazinele fizice au fost închise și, ulterior, accesul limitat de restricțiile impuse.

  • În urmă cu 38 de ani, Aurel Bobu a făcut ucenicia în confecționarea pantofilor de la un prieten al tatălui său, iar pentru a-și putea achiziționa materialele de lucru s-a împrumutat cu 1,800 de lei de la maistrul său. 

  • Prima pereche de pantofi realizată pentru mama sa a atras clienți din localitatea Vicovul de Sus, din nordul țării, în Bucovina. Câțiva ani mai târziu, 200 de asociații familiale își câștigau existența din realizarea pantofilor în zona de unde provine proprietarul companiei.

  • În anul 2000, Marelbo producea aproximativ 2,000 de perechi pe zi, pe care îi vindea prin distribuitori. Observând că pantofii ajung cu un preț dublu la clientul final, proprietarul afacerii a decis să deschidă primul magazin.

  • “Cine nu are concurență, nu reușește să se dezvolte”, spune proprietarul companiei, într-un segment extrem de competitiv precum cel al încălțămintei.

  • Fabrica Marelbo din Bucovina este vizitată de 800 de oameni/zi. 

  • Compania pregătește în viitor extinderea internațională în Germania și Franța.

Mai multe detalii despre povestea Marelbo în România veți găsi în interviul video Digital Lead.

Vezi și alte episoade din Digital Lead

Digital Lead își propune să dezbată principalele tendințe din mediul digital, alături de profesioniști în digital din companii de top și antreprenori care își dezvoltă business-ul cu ajutorul instrumentelor online.

Formatul video este prezentat de Mădălina Stănescu, Consultant, Trainer în Marketing Online cu peste 14 ani de experiență și fondatorul agenției de performance marketing Optimized, și este realizat în co-producție cu Startupcafe.ro și HotNews.ro.

Parallax

Vizualizari
1859
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.592
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.94

publishing: 3.1

expertise: 0.07

rating: 1.592

Articole publicate : 939
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri