Mădălina Stănescu

Optimized și StartupCafe.ro lansează Digital Lead, o nouă emisiune despre tendințe în mediul digital

Thumbnail

Digital Lead își propune să dezbată principalele tendințe din mediul online, alături de profesioniști în digital din companii de top și antreprenori care își dezvoltă business-ul cu ajutorul instrumentelor online. 

În prima ediție Digital Lead voi discuta alături de Elisabeta Moraru, Country Manager Google România, despre tendințe de consum în perioada pandemiei și cum se vede maturizarea digitală a companiilor din perspectiva Google.

Studiul Google privind impactul pandemiei asupra consumului online

În scurt timp se împlinesc doi ani de pandemie, un context care a schimbat semnificativ modul în care utilizatorii, dar și companiile se raportează la mediul online. Conform studiului Google „Smart Shopper” efectuat în vara lui 2021, 41% dintre români au declarat că cea mai recentă achiziție făcută a fost una online (față de 31% în anul 2019), iar 9 din 10 români au declarat că își vor păstra obiceiurile de achiziție în perioada următoare. 

Datele Google arată că peste 75% dintre români nu au o preferință pentru online sau offline, ei își aleg canalul de achiziție în funcție de ocazie și oportunitate, față de 61% înainte de pandemie. 

Pe măsură pe comerțul online s-a dezvoltat, cerințele cumpărătorilor au devenit mai sofisticate, în ceea ce privește calitatea recenziilor la produse, ușurința de a plasa o comandă fără să fie nevoie de înregistrare etc. 

Maturitatea digitală în rândul companiilor

În rândul companiilor, pandemia a avut un impact semnificativ în ceea ce privește gradul de digitalizare. 

Totuși, doar 33% dintre IMM-uri au cel puțin un nivel de bază de intensitate digitală, în comparație cu media UE de 60 %, conform indicelui economiei şi societăţii digitale (DESI) 2021, pregătit de Comisia Europeană. 

Aproximativ 8% dintre întreprinderi utilizează platformele de comunicare socială (nivel scăzut în comparație cu media UE de 23 %), 13% utilizează servicii de tip cloud (media UE: 26 %) și numai 5% dintre acestea analizează volume mari de date. 

În același timp, 31% dintre întreprinderi utilizează inteligența artificială, cu mult peste media UE de 25%. 

Împreună cu Elisabeta Moraru, Google România, voi dezbate Impactul pandemiei în obiceiurile de consum online și principalele moduri în care Google ajută companiile din România în procesul de digitalizare.

Parallax

Vizualizari
525
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri