Smile Media

wePR: Cursul de RPA susținut de Aliant și Tailent la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din Iași, un adevărat incubator de roboți software

Thumbnail

Cursul de Robotic Process Automation (RPA) inițiat de companiile Aliant și Tailent, la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, se dovedește a fi un adevărat incubator de roboți software pentru mediul de afaceri. Roboții, creați de cei 70 de studenți participanți, au revelat perspectivele inovatoare ale tinerilor și reprezintă baze valoroase de plecare pentru inițierea de start-up-uri în IT și RPA, în special.

Aliant, unul dintre principalii integratori și furnizori de gestionare a serviciilor IT, se implică de mai mulți ani în formarea tinerelor generații de studenți în domeniul tehnologiei prin colaborarea cu mediul academic. În 2021, împreună cu Tailent, compania românească de tehnologie cunoscută pentru democratizarea accesului la soluții de Robotic Process Automation, a inițiat cursul de RPA la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor (FEAA) din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în cadrul căruia studenții au învățat să folosească această tehnologie și să construiască roboți software. Programul, încheiat în luna ianuarie 2022, a fost un real succes, participând aproximativ 70 de studenți de la studii de licență și master. Rezultatele, peste așteptări, ale acestuia îi încurajează pe inițiatori să continue organizarea cursului și în anii următori și chiar să inițieze și alte cursuri complementare, cum ar fi un accelerator pentru idei de start-ups.

Universitățile din diferite colțuri ale lumii se găsesc încă în paradigma în care există un decalaj între ceea ce se predă la cursuri, ce învață efectiv studenții și ce abilități sunt cerute în business și în viața reală. De cele mai multe ori, mediul academic nu reușește să țină pasul cu ceea ce se întâmplă în domeniul tehnologiei și în business. Pentru România, aici a intervenit Aliant, care și-a propus să fie liantul dintre teorie și practică.

Prin intermediul colaborării dintre Aliant și mediul academic, studenții au șansa să pună în practică cunoștințele teoretice. În cadrul cursului, nu doar că învață despre tehnologia RPA, ei exersează în mod real să utilizeze platforma și să dezvolte roboți software funcționali. Este cea mai bună modalitate de a dezvolta o abilitate, de a înțelege o tehnologie, de a vedea rezultate palpabile.

„Parteneriatul cu Universitatea aduce beneficii tuturor părților implicate. Pentru universitate avantajele sunt evidente. Pe o piață competitivă, unde se dă o luptă de atragere a studenților, existența unui astfel de curs transmite mesaje clare: universitatea este modernă, folosește tehnologie de avangardă, înțelege tendințele în tech și business, și totodată, diminuează discrepanța dintre academic și business. Studenții nu doar învață despre RPA, dar lucrează și elaborează roboți care pot fi folosiți în mod real în business. Ei dobândesc o competență pe care o pot aplica imediat în piața muncii, devenind astfel mult mai atractivi pentru companii, care sunt interesate să îi angajeze”, a declarat Bogdan Ciubotaru, Managing Partner Aliant.

“Datorită tehnologiei abordabile, proiectele realizate de studenți, după numai un semestru de curs, au avut ca temă fluxuri de lucru cunoscute în companii pentru munca laborioasă și repetitivă care este depusă. Studenții au deprins o abilitate importantă în economia digitală actuală, și anume aceea de a putea privi cu ochi critic modul în care se desfășoară anumite activități într-o companie și de a putea propune modalități de automatizare, ce duc rapid la îmbunătățirea performanței companiei respective în termeni de productivitate și cost saving,” a declarat Mario Popescu, CEO & co-founder Tailent.

„FEAA continuă să se plaseze în avangarda tehnologiilor moderne cu aplicabilitate imediată în  mediul economic, iar organizarea unor astfel de cursuri este o parte importantă a strategiei noastre de a ne alia cu companii românești cu viziune progresistă și startup-uri care s-au dezvoltat la nivel global. Suntem foarte încântați de interesul studenților pentru acest curs, manifestat prin numărul mare de participanți și prin calitatea înaltă a proiectelor depuse. Împreună cu partenerii noștri de la Aliant și de la Tailent vom continua să dezvoltăm acest adevărat incubator de roboți software la FEAA în cadrul Grupului de Cercetari în Tehnologii RPA, care activează în facultatea noastră încă din 2020,” a declarat prof. univ. dr. Mircea Georgescu, prodecan al FEAA.

Roboții software dezvoltați de studenți pe baza tehnologiei Tailent sunt adevărate exemple de colegi digitali care preiau acele activități repetitive și monotone care trebuie făcute, creând astfel premizele pentru un mediu de lucru creativ și orientat către productivitate și valoare adaugată.

Câteva exemple de activități optimizate includ, procesarea și emiterea automatizată de documente, cum ar fi facturi și comenzi (departamentul vânzări),  extrase bancare și bilanțuri contabile (departamentul financiar-contabilitate), contracte de muncă și acte de identitate (departamentul HR) sau  avize de expediție și borderoruri de mărfuri (departamentul logistică și transport). De asemenea, preluarea rapidă și fără greșeală de date din aceste documente și completarea lor în soluțiile software de contabilitate și colectarea de date din surse multiple și generarea de rapoarte.

Cursul realizat de Aliant și Tailent a fost trimis către Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii din România (ANIS), pentru a fi înscris la Education Program of the Year.

Despre Aliant

Aliant este un integrator IT și furnizor de managed services a cărui misiune este aceea de a contribui la dezvoltarea competitivă, eficientă și sustenabilă a clienților săi prin folosirea celor mai avansate tehnologii. Obiectul principal de activitate al companiei constă în servicii de transformare digitală a afacerilor, utilizând, printre altele, soluții de automatizare/RPA, asistenți virtuali, realitate augmentată, securitatea datelor, managementul documentelor și printing.

Despre Tailent

Tailent este un start-up românesc orientat pe dezvoltarea de tehnologii inovatoare de automatizare de tip Robotic Process Automation (RPA), care schimbă modul în care oamenii muncesc și fac business și ajuta companiile să-și realizeze scopurile de automatizare. Tailent oferă o alternativă mai aproape de așteptările clienților, mai rapidă și mai convenabilă prin soluția Tailent Automation Platform (TAP).

Despre Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor

FEAA din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza" din Iași, este una dintre cele mai mari facultăți de științe economice din România, cu aproape 8.000 de studenți și 133 de cadre didactice. Pentru a-și îndeplini misiunea de a oferi o educație centrată pe student la cel mai înalt nivel, în beneficiul societății și al comunității, facultatea oferă 11 programe de licență (dintre care 2 cu predare în limba engleză), 49 de programe de masterat (dintre care 4 cu predare în limba engleză, iar 2 cu predare în română și franceză) și 8 programe de doctorat. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași este cea mai veche instituție de învățământ superior din România. Din 1860, universitatea a continuat o tradiție de excelență și inovare în domeniile educației și cercetării. Cu peste 24.000 de studenți și 700 de cadre didactice, universitatea se bucură de un prestigiu ridicat la nivel național și internațional și cooperează cu 500 de universități din întreaga lume.

Parallax

Vizualizari
273
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.436
Just for testing :

interaction: 0.86

popularity: 0.46

publishing: 2.89

expertise: 0.08

rating: 1.436

Content Marketing
SmileMedia nu ofera doar campanii. Functionam ca un digital newsroom capabil să creeze conținut de orice tip: grafic, text, foto, audio sau video.
Articole publicate : 1, 394
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri