Denisa Crăciun

Competiție cu premii: Studenții români se pot înscrie cu idei pentru un viitor durabil

Thumbnail

Studenții din România, înscriși la programe de licență, masterat sau doctorat, pot participa la o competiție cu premii în bani, la care pot prezenta idei inovatoare care să contribuie la conturarea unui viitor sustenabil.

Studenții din întreaga lume, inclusiv România, pot participa la Ericsson Innovation Awards (EIA), unde pot propune soluții care contribuie la:

  • reducerea penuriei de alimente;
  • curățarea oceanelor;
  • reducerea cantității de deșeuri;
  • susținerea egalității de gen etc.

Aplicațiile sunt deschise până pe 5 august 2022 AICI.

Mai mult detalii despre program găsiți aici.

Pot aplica echipe, inclusiv echipe multi-universitare, formate din minim 2 până la maximum 4 persoane

Studenții înscriși au sarcina să identifice o problemă actuală și să găsească o soluție tehnologică inovatoare potrivită, aducând, astfel o schimbare care să fie durabilă.

Prima etapă de selecție se va încheia în septembrie 2022, când vor fi anunțate cele 14 echipe semifinaliste.

Fiecare echipă va fi susținută de un reprezentant Ericsson care o va sprijini în etapele finale de dezvoltare si prezentare a ideilor.

Ulterior, în noiembrie, vor fi selectate cele 3 grupe care vor concura pentru victorie și care vor trebui să pregătească prezentarea finală a proiectului lor, susținută în luna decembrie în fața unui juriu format din specialiști Ericsson și nu numai.

Echipa câștigătoare va fi desemnată pe 14 decembrie 2022 și va primi un premiu de 25.000 de euro, în timp ce locurile doi și trei vor primi 15.000 de euro, respectiv 5.000 de euro.

Primii 50 de participanți înscriși la Ericsson Innovation Awards vor avea ocazia de a primi indicații și feedback din partea Ericsson.

Parallax

Vizualizari
189
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri