Claudiu Zamfir

Compania americană Honeywell recrutează studenți din Politehnică printr-un concurs de proiecte

studenti premianti Techallenge 2022

Conglomeratul american de tehnologii Honeywell, care are venituri anuale de peste 30 de miliarde de dolari, organizează în fiecare an o competiție de proiecte în rândul liceenilor și studenților din învățământul tehnic, prin care premianții primesc șansa de a face practică sau chiar de a se angaja în companie.

TeChallenge este o competiție care se adresează liceenilor și studenților de la facultățile cu profil tehnic din România, care vor să își construiască o carieră în domeniu și să își antreneze creativitatea și spiritul inovator.

Tinerii care se remarcă în cadrul TeChallenge prin proiectele și ideile lor au oportunitatea de a obține apoi un loc în echipa Honeywell, fie în cadrul unor stagii de practică pe durata studiilor universitare, fie ca angajați. Lucrând alături de specialiști din cadrul companiei și aplicând tehnologiile dezvoltate de Honeywell, aceștia își vor putea completa cunoștințele teoretice și practice. Acest fapt îi va ajuta în a-și alcătui lucrările de licență sau disertație, precum și pentru a se orienta mai ușor și mai eficient în carieră.

La TeChallenge 2022, a șasea ediție a competiției organizate de Honeywell și Politehnica București, 18 proiecte realizate de elevi de liceu și studenți au fost premiate - au informat, luni, organizatorii, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Anul acesta, s-au încris în competiție 126 de tineri (elevi și studenți de la Universitatea POLITEHNICA din București, Universitatea Tehnică de Construcții București, de la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești și Universitatea Politehnica Timișoara) cu 53 de proiecte (24 aparținând echipelor de studenți și alte 29 aparținând elevilor).

Dintre acestea, au fost selectate pentru finală 20 de proiecte realizate de echipele de liceeni și 14 proiecte realizate de studenți. Astfel, în urma etapei de evaluare a proiectelor, juriul format din reprezentanți ai companiei Honeywell și ai Universității POLITEHNICA din București a premiat 9 dintre proiectele realizate de cei 82 de elevi înscriși la ediția de anul acesta și 9 dintre cele mai ingenioase proiecte realizate de cei 44 de studenți ai universităților care au luat parte la concurs.

La categoria Studenți, premiul I a fost obținut de echipa Universității Politehnica Timișoara cu proiectul unei sere de interior echipate cu un sistem automatizat pentru agricultură care monitorizează parametrii relevanți pentru plante cu ajutorul senzorilor și va acționa în consecință folosind diverși algoritmi inteligenți. La categoria Elevi, premiul I a fost obținut de echipa Liceului Tehnic Buzău, care a dezvoltat proiectul unui colector solar plan pe care își doresc să îl utilizeze pentru încălzirea apei menajere necesare bucătăriei liceului.

Până în prezent, peste 500 de tineri au participat la competiția organizată de Honeywell România și Universitatea Politenhică din București, cu un total de 228 de proiecte înscrise.

„Ediția de anul acesta, comparativ cu edițiile anterioare, a reunit mai multe echipe de elevi, respectiv de studenți, care au prezentat proiecte practice, cu standuri, machete funcționale și cu echipamente aduse într-o formă apropiată de faza finală, motiv pentru care evaluările au putut fi mult mai corecte și mai aplicate. Din edițiile anterioare, suntem foarte impresionați că unul dintre proiectele premiate, care avea în prim plan rachete, a evoluat și se apropie de implementarea unui startup. Alături de colegii de la Honeywell, ne dorim ca pe viitor să încercăm să finanțăm și proiectele care doresc să continue cercetările cu burse doctorale sau postdoctorale, pentru a putea contribui la implementarea concretă a acestora”, a spus Horia Necula,  prorector al Universității Politehnica din București.

„Ne dorim ca, prin intermediul parteneriatelor solide pe care le derulăm alături de comunitatea academică, să sprijinim cât mai mulți tineri din România să așeze baze cât mai solide pentru carierele lor”, a spus și Mihai Brana, managing director Honeywell România.

Compania americană Honeywell furnizează soluții specifice industriilor, printre care se numără: produse și servicii aerospațiale, tehnologii de control pentru clădiri și spații industriale, precum și materiale avansate. Tehnologiile companiei ajută aparatele de zbor, clădirile, unitățile de producție, distribuitorii și angajații să devină mai conectați, contribuind la o lume mai inteligentă, mai sigură și sustenabilă.

În România, Honeywell și-a deschis o subsidiară încă din anul 1998. În prezent Honeywell  România a ajuns să activeze prin patru firme, inclusiv unități de producție, situate în București și Lugoj, cu peste 2.600 de angajați în total. Operațiunile din România ale conglomeratului american cuprind trei mari arii de business: soluții de automatizare și control, managementul proceselor industriale, precum și sisteme pentru industria aerospațială și industria transporturilor.

 

Parallax

Vizualizari
333
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri