Claudiu Zamfir

Cluj: Antreprenorul IT Voicu Oprean vrea să mai cumpere firme

Thumbnail

AROBS Transilvania Software va continua să cumpere firme IT, prin fuziuni și achiziții (M&A), a declarat, joi, fondatorul și directorul general al companiei IT clujene, Voicu Oprean, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

„Vom continua planurile de investiții anunțate, atât prin realizarea de tranzacții M&A, precum și prin dezvoltarea de noi expertize cu mare căutare pe piața globală de servicii software. Ne aflăm într-un context în care automatizarea și simplificarea proceselor de lucru în cadrul companiilor și organizațiilor din întreaga lume vor continua să reprezinte tendințele din industria tech într-un orizont de timp mediu-îndepărtat. Există în continuare numeroase lucruri care pot fi îmbunătățite în zona de transformare digitală pe fiecare palier de industrie, de la managementul de flotă, la optimizarea afacerilor și plăți digitale. Din această perspectivă, AROBS deține toate ingredientele necesare pentru a atrage o cotă semnificativă din furnizarea de servicii software și dezvoltarea de produse pe piețele în care este prezentă” - a spus antreprenorul clujean.

AROBS Transilvania Software (BVB: AROBS) este considerată cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București.

Principalele cifre din bilanțul Arobs pe primele 3 luni ale anului 2022:

  • Pe primul trimestru al anului 2022, compania raportează venituri operaționale la nivel individual de 53,2 milioane de lei, în creștere cu 33% față de T1 2021.
  • De asemenea, cifra de afaceri pe primele 3 luni ale anului 2022 a fost de 52,6 milioane de lei, o apreciere cu 33% comparativ cu T1 2021.
  • Firma a avut EBITDA de 17,4 milioane de lei, o creștere cu 22% prin comparație cu T1 2021.
  • Profitul net a fost 14,9 milioane de lei, în creștere cu 14% față de primele 3 luni din 2021.

„Creșterea cifrei de afaceri în T1 2022 este determinată, pe de-o parte, de extinderea numărului de proiecte în categoria serviciilor software pe care le furnizăm și de atragerea de noi clienți în zona de produse software, în concordanță cu creșterile care au loc la nivel global în domeniul serviciilor software și dezvoltării de produse” - a mai spus fondatorul companiei.

 În ceea ce privește împărțirea cifrei de afaceri,

  • serviciile software au contribuit cu 80% la cifra de afaceri a companiei,
  • produsele cu 19%,
  • în timp ce alte servicii au avut o contribuție de 1%.

Compania prognozează că industria de dezvoltare software va continua trendul ascendent, fiind observată o creștere a solicitărilor pentru serviciile software, dar și pentru produsele software, precum managementul de flotă, optimizarea afacerilor și plăți digitale, pe fondul creșterii investițiilor în digitalizare realizate de companii și organizații.

AROBS Transilvania Software este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 6 decembrie 2021. Compania are în prezent o capitalizare de piață de aproximativ 900 de milioane de lei.

Parallax

Vizualizari
1497
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri