Claudiu Zamfir

Se caută antreprenori inovatori în 4 județe, pentru programul ADRVest Accel

Thumbnail

Antreprenorii din regiunea de vest a țării sunt așteptați să se înscrie într-un program de accelerare dedicat proiectelor și startup-urilor aflate la început de drum, organizat de Institutul de Excelență în Antreprenoriat, în parteneriat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest.

ADRVest Accel caută antreprenori în județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara, au anunțat, joi, organizatorii, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro. Programul este gratuit, iar înscrierile se fac AICI, din data de 1 iulie 2022.

Deschiderea programului va avea loc în septembrie, cu un minim de 20 de participanți. Participanții vor fi pregătiți pe parcursul a 3 luni, în cadrul a câte trei module încărcate cu activități, workshop-uri, prezentări și sesiuni de lucru, pe teme esențiale de business.

Proiectul își propune să contribuie la dezvoltarea regiunii, prin pregătirea antreprenorilor și start-up-urilor acestora în cadrul unui program de accelerare modern și dinamic, cu un design de învățare inovator și personalizat, alături de mentorii, experții, investitorii și echipa IdEA, susținuți de resurse și experți locali.

„Am pornit de la nevoia start-up-urilor de a găsi investitori care să îi sprijine în dezvoltarea afacerii lor. Trebuia ca cineva să construiască o punte între aceste două lumi care nu pot funcționa separat. Asta înseamnă un accelerator: să pregătești start-up-urile astfel încât să știe să execute un business și să gestioneze eficient banii investitorilor. Este piesa de legătură dintre oameni și capital, fără de care rata de succes oricum mică a unui start-up se duce spre zero. Este adevărat că, în ultimii 10 ani, am pregătit mii de antreprenori, însă potențialul României este să producă zeci de mii de antreprenori, pe an! Misiunea pe care ne-am propus-o, aceea de a contribui la formarea antreprenorială a tinerilor din România, nu poate reuși fără un program scalabil și replicabil, iar un parteneriat cum ar fi cel cu ADRVEST nu poate decât să ne ajute să replicăm impactul pe care îl avem în ecosistem și în zona de vest” - Matei Dumitrescu, Fondator IdEA & Commons Accel.
 
„„Căutăm antreprenori inspirați, cu soluții inovative și de impact, cu componentă tehnologică, și ne propunem să oferim start-up-urilor inovatoare oportunitatea de a-și finanța și crește afacerea. E o ocazie foarte bună pentru ei să intre în contact cu investitori de succes. Am pregătit programul împreună cu specialiștii de la Institutul de Excelență în Antreprenoriat, astfel încât să aibă un format atractiv, cu workshop-uri dinamice, susținute de o curriculă modernă și care să permită interacțiunea one-to-one cu mentori cu o vastă experiență”, declară Sorin Maxim, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest”, declară Sorin Maxim, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest.

Institutul de Excelență în Antreprenoriat (IdEA) a dezvoltat, în ultimii ani, mai multe proiecte de educație antreprenorială, evenimente, hackathoane și acceleratoare, între care și Commons Accel.  Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Vest, organizație la care participă consiliile județene și primăriile din regiunea Vest,  este organism intermediar în programe de fonduri europene. Din perio ada de programare 2021-2027, ADR Vest va prelua funcția de autoritate de management a Programului Operațional Regional (POR) Vest, care cuprinde fonduri europene importante și pentru firmele mici și mijlocii din regiune.

 

Parallax

Vizualizari
2466
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri