Claudiu Zamfir

Un român și-a deschis un startup în America și a obținut finanțări de 54 milioane dolari, în 3 ani

Thumbnail

Un  antreprenor de origine română și-a deschis, alături de 3 asociați, un startup de tehnologie, în SUA, în anul 2018, primind în total finanțări de capital de risc de 54 de milioane de dolari de la fonduri de investiții și investitori indviduali, printre care și miliardarul român Daniel Dines, fondator al companiei UiPath.

Zilele trecute relatam despre o investiție făcută de Daniel Dines în startup-ul deschis de un român, în Germania. Acum, un alt antreprenor de origine română, Chris Țurlică (foto-centru), iese în evidență, cu un startup lansat în SUA.

El a înființat MaintainX în iunie 2018, la San Francisco, alături de 3 cofondatori: Hugo Dozois-Caouette, Mathieu Marengère-Gosselin și Nick Haase. Din echipa fondatoare face parte și soția lui Țurlică, Nawal Ghali.

Miercuri, MaintainX a anunțat că a obținut o rundă de investiții de serie B de 39 de milioane de dolari, condusă de fondul Bessemer Venture Partners. La finanțare au mai participat Amity Ventures, Vulcan Capital, August Capital, Ridge Ventures, OldSlip Group, precum și angel investors, printre care miliardarul român Daniel Dines, fondator și CEO al UiPath.

În MaintainX au mai investit și alți români: Dan Lupu, partaner în fondul de investiții germano-turcesc Earlybird Venture Capital, unul dintre primii investitori în UiPath, precum și Oana Olteanu, investitoare în cadrul fondului Signal Fire de la San Francisco.

Împreună cu o rundă de serie A (de 11 milioane de dolari) și cu investiții seed anterioare, MaintainX ajunge acum la investiții totale de 54 de milioane de dolari, în 3 ani de activitate.

Ca român prin naștere, este foarte special pentru mine că primim sprijin de la noii noștri angel investors: Daniel Dines, CEO al UiPath, Dan Lupu, primul investitor în UiPath,  <<românul onorific>> Brandon Deer, șef de strategie al UiPath, și Oana Olteanu, principal în cadrul Signal Fire - care a fost un apărător neobosit al fondatorilor” - a spus Țurlică, cofondator și CEO al startup-ului californian.

Antreprenorul de origine română a făcut liceul în SUA și facultatea în Canada (Universitatea McGill), fiind licențiat în Comerț și Finanțe.

MaintainX este o firmă sofware as a service (SaaS) care dezvoltă produse de digitalizare a proceselor din companiile industriale, pentru creșterea productivității acestora.

Cu soluțiile digitale MaintainX, lucrătorii urmăresc mentenanța reactivă și preventivă și controlează operațiunile zilnice de business, cum ar fi inspecțiile de securitate și de calitate sau listele de verificare a funcționării echipamentelor. Astfel, lucrătorii scapă de o serie întreagă de proceduri birocaratice, care  consumau timp.

Cu această investiție, antreprenorul român Daniel Dines, cotat cu o avere de circa 8 miliarde de dolari, continuă să se remarce și ca investitor în startup-uri.

În 2020, Dines s-a alăturat, ca investitor, fondului de investiții londonez Seedcamp, care finanțase și UiPath în anii de început. De asemenea, miliardarul originar din Onești are o bogată activitate de angel investor, acordând personal investiții unor startup-uri ca Luminovo, Resistant AI, Avi Medical.

De asemenea, el a investit recent și în firma de imobiliare One United Properties, care activează pe piața românească.

Parallax

Vizualizari
9036
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri