Claudiu Zamfir

Nou fond de 200 milioane Euro pentru startup-uri IT est-europene, cu implicarea unui investitor român

Thumbnail

Earlybird Digital East Fund, în care este implicat și un investitor român, a lansat  un fond succesor de 200 de milioane de euro pentru finanțarea startup-urilor IT din Europa Centrală și de Est, potrivit unui anunț postat joi pe LinkedIn.

Fondul va acorda investiții seed și de serie A (de la sute de mii la milioane de euro) startup-urilor IT eraly-stage din Europa emergentă.

Acesta este cel de-al doilea fond de investiții Earlybird Digital East Fund, după cel lansat în anul 2014, care a avut o valoare de 150 de milioane de euro. Din echipa de investitori face parte și românul Dan Lupu, ca partener.

Potrivit TechCrunch.com noul fond a acordat deja 4 investiții, una dintre ele mergând la startup-ul românesc FintechOS, fondat de Teodor Blidăruș și Sergiu Neguț.

De asemenea, Earlybird Digital East Fund I, cu Dan Lupu în echipă, a fost printre primii investitori care au avut încredere în decacornul global de 35 de miliarde de dolari UiPath, pe vremea când era un mic startup românesc.

Earlybird Digital East Fund operează de la Istanbul, independent de fondul de investiții german Earlybird VC, cu care este asociat.

Investitorii Earlybird pot fi contactați AICI.

Parallax

Vizualizari
1631
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri