Claudiu Zamfir

Peste 87 de milioane Euro pentru startup-uri, într-un nou fond, la care participă și miliardarul român Daniel Dines (UiPath)

Thumbnail

Miliardarul român Daniel Dines, fondatorul „decacornului” româno-american UiPath, investește în noi startup-uri de tehnologie printr-un nou fond de capital de risc, în valoare totală de 78 de milioane de lire sterline (peste 87 milioane euro), lansat, miercuri, de Seedcamp.

Acesta este cel de-al cincilea fond de investiții lansat de Seedcamp, o firmă de capital cu sediul la Londra, care a ajutat, printre alții, și antreprenori români să își dezvolte la nivel internațional startup-urile: Daniel Dines, Marius Tîrcă (UiPath) și Emi Gal (Ezra, Brainient). De asemenea, fintech-urile Revolut și TransferWise, fondate la Londra, au beneficiat de sprijin Seedcamp.

Fund V este susținut de peste 100 de investitori instituționali și individuali. La investitori instituționali apar nume mari ale pieței de capital, ca: Index, Atomico, Sequoia, Northzone, British Patient Capital, Draper Esprit.

De asemenea, printre investitori se numără business angels și antreprenori care au beneficiat de sprijinul Seedcamp, când erau și ei la început de drum: Taavet Hinrikus (TransferWise), Daniel Dines (UiPath), Jeppe Rindom (Pleo), David Helgason (Nordic Makers/Unity), Shakil Khan (Spotify).

Așa cum sugerează și numele său, în general, Seedcamp acordă startup-urilor early stage investiții seed, (de la câteva sute de mii de dolari până la 2 milioane de dolari). Firma de venture capital a fost fondată în anul 2007.

Cei de la Seedcamp pot fi contactați AICI.

Parallax

Vizualizari
3061
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri