Claudiu Zamfir

Un antreprenor român a obținut o finanțare de 28,5 milioane euro de la un grup de investitori, printre care și miliardarul Daniel Dines

Thumbnail

Un antreprenor român a lansat, anul trecut, în Germania, alături de doi asociați, un startup de servicii medicale asistate de tehnologie digitală, iar acum a obținut o finanțare de capital de risc de 28,5 milioane de euro din partea unor fonduri de investiții și investitori individuali, printre care se numără și miliardarul român Daniel Dines, fondator al companiei IT UiPath.

Startup-ul Avi Medical a fost fondat la Munchen, în ianuarie 2020, de antreprenorul român Vlad Lata, care este și CEO-ul firmei, alături doi asociați: Christoph Baumeister și Julian Kley.

Luni, 7 iunie 2021, startup-ul german cu ADN românesc a anunțat că a obținut o rundă de investiții de serie A de 28,5 milioane de euro, condusă de fondurile de investiții Heal Capital, de la Berlin, și Addition, de la New York.

Lista de investitori care au participat la această rundă de finanțare de capital de risc mai cuprinde fondurile Picus Capital, Vorwerk Ventures, ID Invest, 3VC și Claret Capital Partners, precum și „numeroși angel investors” printre care se numără și miliardarul român Daniel Dines (UiPath), potrivit unui comunicat al Avi Medical.

Conform Crunchbase.com, startup-ul bavarez mai ridicase investiții de 10 milioane de dolari, înainte de runda anunțată luni.

Avi Medical a început să funcționeze cu primele două cabinete medicale din luna aprilie, iar de luni, 7 iunie 2021, a deschis un al treilea cabinet. Toate cele 3 cabinete Avi Medical sunt la Munchen.

Cine este Vlad Lata și ce aduce nou Avi Medical

Startup-ul vine cu o idee de business care nu este deloc nouă - telemedicina. Totuși, ceea ce aduce special firma pe piață este modul în care a integrat tehnologiile digitale în serviciile medicale. Startup-urile de telemedicină consacrate sunt, de regulă, afaceri strict digitale, oferindu-și serviciile unor cabinete terțe și pacienților. În schimb, Avi aduce o experiență completă, de la smartphone-ul pacientului până în cabinetul medicului, răspunzând de întregul proces medical.  

Pacientul își face programarea de pe telefon sau poate beneficia de consultații online, prin videocall. Dacă vine la cabinet, toate procedurile care in de birocrație și formulare sunt efectuate online, iar întregul serviciu de sănătate este asistat permanent de tehnologii digitale, pentru a se derula mai simplu și fără timp pierdut.

Avi Medical este un pionier în domeniul îngrijirii primare. Viziunea care ne-a animat pe mine, pe Chris și pe Julian este să oferim asistență primară care îmbunătățește contactul medic-pacient prin tehnologii digitale moderne. Și asta nu ca un scop în sine, ci pentru a îmbunătăți cu adevărat tratamentul pacientului, cât mai mult și într-un sens relevant. Pe termen lung, fiecare pacient va avea acces ușor la servicii medicale de înaltă calitate și de ultimă generație”, a spus Vlad Lata, citat de comunicatul companiei.

Vlad Lata este un antreprenor cu experiență în zona de tehnologie. În 2014, alături de alți 2 cofondatori, el a lansat și KONUX, un startup IT care dezvoltă o tehnologie de monitorizare a căilor ferate din Germania. Acest startup a obținut investiții totale de 130 de milioane de dolari.

Originar din România, Vlad Lata a făcut liceul la Mediaș, județul Sibiu. El și-a continuat studiile la Universitatea Tehnică din Munchen, iar apoi s-a dus în SUA, la Universitatea Berkeley. După finalizarea studiilor inginerul român a lucrat ca intern pentru companii ca BMW şi Audi.

Parallax

Vizualizari
7821
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri