Raluca Abrihan

Un startup co-fondat de un român primeşte o investiţie de 80 de milioane dolari

Thumbnail

KONUX, un startup IT care dezvoltă o tehnologie de monitorizare a căilor ferate din Germania, co-fondat de un român, primeşte o investiţie de 80 de milioane de dolari.

KONUX este o companie de tehnologie, cu sediul central la Munchen, a dezvoltat o soluţie IT care foloseşte inteligenţa artificială pentru a monitoriza traficul feroviar, astfel încât acesta să fie fluidizat şi să se evite întârzierile. Soluţia este deja testată în Germania.

Startup-ul a fost fondat în 2014 de Vlad Lata, Andreas Kunze şi Dennis Humhal.

Vlad Lata a plecat din Sibiu după absolvirea liceului pentru a-şi continua studiile la Universitatea Tehnică din Munchen, iar apoi la Universitatea Berkeley, în California. După finalizarea studiilor el a lucrat ca intern pentru companii ca BMW şi Audi.

Runda de investiţie, serie C, a fost condusă de fondul Sanno Capital, potrivit informaţiilor de pe siteul companiei, konux.com.

Soluţia dezvoltată de KONUX este deja funcţională în zece țări, atât în Europa, cât și pe cele mai importante piețe feroviare din Asia. La sfârșitul anului 2020, KONUX și Deutsche Bahn (DB) au încheiat primul acord cadru pe termen lung cu privire la digitalizarea comutatoarelor DB, ca elemente critice ale infrastructurii feroviare pentru a face călătoria pasagerilor și transportul de marfă mai fiabil.

Startup-ul a ajuns la investiţii totale de peste 130 milioane de dolari.

Parallax

Vizualizari
2550
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri