Claudiu Zamfir

Un antreprenor de origine română conduce o companie americană care a obținut investiții de peste 200 milioane dolari

adrian ionel - mirantis

Un antreprenor de origine română, stabilit în SUA, conduce o companie IT americană care a obținut investiții de peste 200 de milioane de dolari.

Adrian Ionel s-a născut în România, în perioada comunistă, dar a trăit apoi în Marea Britanie, Germania și Japonia, pentru ca în 1995 să se stabilească în San Francisco Bay Area, principala zonă tech a Americii.

În prezent el este co-fondator, director general (CEO) și președinte al companiei Mirantis, cu sediul la Campbell, statul american California. Mirantis este un producător de tehnologii cloud, care a obținut, de-a lungul timpului, investiții totale de 220 de milioane de dolari de la diverși investitori, potrivit Crunchbase. Printre investitorii care au băgat bani în firmă se numără Intel, Goldman Sachs, Ericsson, SAP Ventures.

Între timp, Mirantis s-a apucat ea să investească în startup-uri, la rândul său. Nu mai devreme de joi, 26 ianuarie 2023, publicația americană TechCrunch a scris că Mirantis cumpără un startup IT american, Shipa, la un preț între 10 și 30 de milioane de dolari.

Mirantis a fost fondată în anul 1999, în SUA, de doi antreprenori americani, Alex Freedland și Boris Renski. Adrian Ionel a venit în companie în 2009, dar este considerat și el co-fondator, având în vedere că a inițiat investiția Mirantis în platforma OpenStack, care stă la baza principalelor produse ale sale. Ionel este și acționar în companie.

Parallax

Vizualizari
683
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri