Denisa Crăciun

Afaceri românești: O fermă pedagogică sau o aplicație de soluții vestimentare, printre ideile prezentate la un accelerator pentru startup-uri

Thumbnail

O fermă pedagogică sau o aplicație de soluții vestimentare sunt doar două dintre ideile românești participante la un program de accelerare pentru startup-uri, care tocmai și-a ales câștigătorii. 

Cele mai bune startup-uri din județele Arad, Timiș, Reșița și Hunedoara au participat la programul de accelerare ADRVest Accel, organizat vineri, 11 noiembrie, la Timișoara. 

Antreprenorii și-au prezentat ideile de business și planurile de viitor, fiind desemnați și câștigătorii primei ediții a DemoDay. 

Astfel, startup-urile câștigătoare sunt:

 • Locul 1 – Carbon Twin - o platformă de tip one-stop, dedicată reducerii impactului schimbărilor climatice, un startup climate-tech care oferă soluții inovatoare de monitorizare a amprentei de carbon. 
 • Locul 2 – Carter by Xilar Technology – un sistem de inteligență artificială care redefinește confortul termic din fiecare casă în care este instalat și care ajută la reducerea facturilor și a cantității de CO2 cu până la 58%. 
 • Locul 3 – Virtual Config – platforma care democratizează procesul de realizare a configuratoarelor de produse 3D online și offline, generând configuratoare accesibile și companiilor mici și mijlocii.

Celelalte startup-uri participante au fost:

 • Trippi - o aplicație de călătorie și stil de viață, care agreghează informații relevante și actuale, furnizate și curatoriate de utilizatori, pentru călătorie, ecoturism, petrecerea timpului în aer liber și divertisment.
 • Smart Buggy - un vehicul electric de mici dimensiuni cu două locuri și spațiu pentru bagaje, cu recuperarea energiei la frânare și creșterea autonomiei pentru spațiile outdoor prin folosirea unui panou solar flexibil; dotat cu sistem de comunicație LoRa, GPS, Lidar și rețea de senzori pentru componenta Smart
 • Bcalm - un dispozitiv purtabil de tip brățară de semnalizare, bazată pe un profil personalizat, care ține cont de parametrii fiziologici, a stării de stres cronic, avertizând utilizatorul împotriva unui eventual burnout.
 • IdressUp – aplicația mobilă prin care utilizatorii vor putea să genereze automat soluții vestimentare, în funcție de articolele disponibile în garderoba lor personală, precum și în funcție de condițiile meteorologice la care sunt expuși. 
 • Ritual – alternativa de hrană sănătoasă, care oferă clienților meniuri complete alcătuite din produse pe bază de ovăz, de înaltă calitate nutritivă.
 • Petaway -  platforma de petsitting sigură, de încredere si uşor de utilizat, care conectează părinţii de animale cu bonele pentru animale.
 • Renderistic - o aplicație online, disponibilă oriunde, oricând și gratuit, fără instalare, care economisește o grămadă de timp, energie și bani tuturor utilizatorilor, oferindu-le soluții digitalizate de amenjare a propriilor locuințe.
 • Cyberscanning -  soluția de digitalizare a realității înconjurătoare, pe două verticale: Arhitectură și domenii conexe (digitalizarea obiectelor de dimensiuni mari: creare de relevee bazate pe point-cloud / 3D mesh; monumente istorice; ortofotoplanuri; blocuri; clădiri de cult; case; terenuri; sit-uri arheologice; prezervarea patrimoniului prin digitalizare de înaltă acuratețe) și Crearea de Asset-uri digitale (VR, Gaming și VFX)  - digitalizarea obiectelor medii și mici în vederea creării scenelor 3D din jocuri și a scenelor VFX din filmele cinematografice: obiecte de interior (mobilă, obiecte decorative, ș.a.m.d.), obiecte arheologice (vase, ruine, ș.a.m.d.), elemente din natură.
 • MMXXII AD – soluția care își propune să salveze istoria prin digitalizare, pornind de la scanarea 3D a monumentelor, aplicând cele mai moderne tehnologii de scanare (Laser, Lidar, Fotogrametrie) și folosind programe de modelare 3D din industria construcțiilor și a jocurilor, recreează și reînvie istoria.
 • MANeUveR – aplicația care reduce erorile și costurile ce apar în timpul deploymentului în Cloud al unui produs software și care accelerează ciclul de dezvoltare al acestuia prin dezvoltarea și validarea software-ului utilizând modele aferente (model-based software deployment).
 • Heymedica - plaforma care uneste tot sistemul de sănătate într-un singur loc pe principiul One Health, One Europe, One Plaform, rezolvând problema de multiculturalitate și standardizare din domeniul medical, la nivel european
 • Asociația Meliora – o fermă pedagogică, în care se cresc animale și/sau se cultivă plante în scop alimentar și educațional și care primește, în cadrul școlii sau in vacanțele extrașcolare, vizitatori în scop educațional.

Un premiu special a fost acordat de Diana Marișcu către startupul XWare – un dispozitiv portabil personalizabil, pentru îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu mobilitate redusă a brațelor.

Evenimentul de absolvire a programului de accelerare este organizat de Institutul de Excelență în Antreprenoriat (IdEA) în colaborare cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest - ADRVest.

Parallax

Vizualizari
358
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri