Raluca Abrihan

GovITHub, proiect lansat de guvernul Cioloş, reinviat sub numele de CivicTech România

Imagine principala
fondatorii civictech romania

CivicTech este un startup non-guvernamental și non-profit lansat de foştii bursieri implicaţi în GovITHub, un program creat de guvernul Ciolos cu dorinta de a realiza cu costuri minime proiecte nationale de digitalizare şi desfiinţat odată cu instalarea guvernului Grindeanu, care vrea să continue proiectele iniţiate de GovITHub.

 

“Experiența GovITHub a reușit în timp scurt și cu resurse limitate să motiveze o comunitate extraordinară de oameni să arate că lucrurile se pot schimba în facilitarea relației cetățenilor cu administrația publică prin tehnologie. CivicTech Romania este un start-up non-guvernamental și non-profit pornit în primavara lui 2017 de ex-bursieri GovITHub, care își propune să continue, alături de parteneri ai societății civile, proiecte care să aducă România mai aproape de viziunea care ne unește”, se arată pe site-ul organizaţiei.

Noul startup non-guvernamental reia proiecte care se aflau pe agenda GovITHub şi au deja în lucru realizarea unor platforme precum: fiipregatit.ro (platformă de informare pentru situaţii de urgenţă, pentru DSU), sistemul electronic de evidenţă a animalelor agricole (pentru Agenţia Naţionala pentru Zootehnie), platforma de date deschise: Open Alba (pentru Primăria Municipiului Alba Iulia), autentificare cu contul unic de e-Cetăţean.

“Inițiativa CivicTechRO este reprezentată în acest moment de 10 membri permanenți care coordonează proiectele și activitatea comunității și care vă salută din București, Alba Iulia, Cluj și Viena”, se mai arată pe site-ul organizaţiei.

Operaţional din 3 octombrie 2016 şi până în luna februarie a acestui an, programul guvernamental GovITHub a reunit voluntari şi bursieri, specialişti din domeniul IT, cu scopul comun de a îmbunătăţi infrastructura informatică a instituţiilor publice respectând principiile de Open Source, Mobile Ready, Cloud Enabled, Security & Privacy.

Bursierii GovItHub şi-au dat demisia imediat ce Guvernul Grindeanu, instalat deja de o lună, a aprobat controversata OUG 13 care dezincrimina parţial abuzul în serviciu.

Ultimul proiect realizat de bursierii GovItHub, înainte de refuzul de a mai colabora cu guvernul Grindeanu a fost o nouă interfaţă grafică pentru Ghiseul.ro, platforma de plată online a obligaţiilor fiscale.

Parallax

Vizualizari
3066
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri