Raluca Abrihan

Google Street View se lansează în spaţiu. Utilizatorii pot vizita virtual Stația Spațială Internațională

Imagine principala
google in spatiu

Google Street View se lansează şi în spațiu, utilizatorii putând explora virtual Stația Spațială Internațională (ISS) care orbitează Pământul la 400 kilometri înălțime medie. Aceasta este prima colecție de imagini Street View în mediu fără gravitație. Oamenii pot vizita la 360 de grade 15 module din ISS și două vehicule andocabile - SpaceX Dragon and Orbital Cygnus.

Utilizatorii pot vizita ISS pe Street View aici: https://goo.gl/ynuzS9.

Aceasta va fi prima colecție Street View cu adnotări, o funcționalitate disponibilă până acum doar în muzeele de pe Google Art & Culture. Pe măsură ce te plimbi prin modulele ISS pe Google Maps poți vedea note care explică aspecte precum: zona unde astronauții fac antrenamente fizice, ce tip de alimente mănâncă sau unde desfășoară experimentele științifice, anunţă Google.

Proiectul a fost dezvoltat cu ajutorul NASA și Agenția Spațială Europeană, utilizând camere de fotografiat DSRL și alte echipamente deja existente la bord. Fotografiile Street View de pe ISS au fost realizate de astronautul francez Thomas Pesquet de la Agenția Spațială Europeană. Pentru a vizualiza imaginile Street View de pe ISS din Google Maps, trebuie căutat Johnson Space Center din Texas, iar de acolo va apărea o opțiune de a „vizita” virtual Stația Spațială Internațională.

Street View s-a avântat în spațiu în anul în care sărbătorește 10 ani de existență. Ce s-a întâmplat în cei 10 ani:

  • Street View este disponibil în 84 de țări, precum și zone din Arctica și Antarctica

  • Sunt peste 1 miliard de utilizatori activi de Google Maps în fiecare lună

Parallax

Vizualizari
1402
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri