FOTO Google deschide hub-uri în 6 oraşe universitare din România - Afaceri - StartupCafe.ro
Raluca Abrihan

FOTO Google deschide hub-uri în 6 oraşe universitare din România

Imagine principala
atelierul digital google romania

Google a anunţat extinderea programului Atelierul Digital prin deschiderea a 6 hub-uri regionale în colaborare cu instituţii universitare din ţară. Aceste hub-uri au ca scop conectarea mediului universitar cu cel de business, oferind studenţilor pregătirea practica în antreprenoriat şi marketing digital. De asemenea, IMM-urile pot cere prin intermediul acestor hub-uri consultanţă în domeniul online.

 

Atelier Digital in incinta AS
Atelierul Digital Google din incinta ASE Bucuresti

 

Cele 6 hub-uri regionale vor activa in universitati din Bucuresti, Cluj, Iasi, Timisoara, Constanta si Brasov.

Hub-urile vor juca un dublu rol: vor sprijini startup-urile prin oferirea unui spatiu de munca colaborativa pentru studentii antreprenori, din universitatile in care au fost lansate, precum si prin sesiuni de pregatire in domeniul business-ului si competentelor digitale. In al doilea rand, hub-urile vor constitui un spatiu de intalnire intre studenti si IMM-urile locale.

Un grup de consultanti digitali va oferi consultanta gratuita IMM-urilor locale in utilizarea instrumentelor digitale, strategie si marketing online.

„Extinderea acoperirii internetului și tehnologiilor digitale a produs o schimbare structurală în mediul de afaceri. Companiile, indiferent de dimensiunea lor, pot avea acces la un public global. Lipsa competențelor în mediul online este însă o provocare nu doar în România, ci și la nivel european. Puține IMM-uri din România exploatează oportunitățile mediului digital: doar 22% dintre ele utilizează instrumente online și 5% vând online. Hub-urile Atelierului Digital își propun să pregătească viitorii antreprenori și IMM-urile în a face față provocărilor economiei digitale”, a declarat Elisabeta Moraru, Country Business Development Manager of Google Romania.

Pana in prezent peste 60.000 de persoane – studenti, antreprenori, si angajati – au folosit programul Atelierul Digital, platforma lansata de Google, anul trecut.

Atelier digitalAtelier Digital

 

Parerea ta despre articol
Vizualizari
8188
Conţinut
Adauga comentariu

Atrage clienți noi

Google AdWords Express

Primești 200 de lei bonus pentru promovare online.