CZ

Google modifică aplicaţia de căutare pe telefoane mobile cu o funcţie feed personalizată

Imagine principala
google

Google va modifica aplicaţia de căutare destinată telefoanelor mobile prin introducerea unei funcţii feed personalizată, care va include link-uri despre hobby-uri, călătorii, sport şi alte subiecte, decizie care plasează compania în concurenţă directă cu reţele de socializare precum Facebook, relatează Reuters, citată de News.ro.

Operatorul celui mai folosit motor de căutare din lume, divizie a grupului Alphabet, a anunţat că schimbările vor începe să fie introduse în Statele Unite miercuri, iar în alte ţări în următoarele săptămâni.

Oferta Google se numeşte ”Google Feed”, care seamănă cu ”News Feed” a Facebook, folosită de această companie pentru vizualizarea postărilor prietenilor, familiei şi altor surse.

Google susţine că nu încearcă să imite Facebook, ci să creeze un alt loc unde pot fi strânse rezultate relevante ale căutărilor.

”Acest feed este despre interesele tale...nu este despre interesele prietenilor”, a explicat Ben Gomes, vicepreşedinte al Google pentru inginerie.

Facebook şi Google vor să atragă mai multă atenţie online şi, prin extensie, venituri din publicitate, în funcţie de vizualizări. Cele două companii din Silicon Valley ar urma să atragă în 2018 aproximativ 50% din cheltuielile online pentru publicitate, potrivit estimărilor companiei de cercetare a pieţei eMarketer.

Nu există planuri imediate de a include publicitate în Google Feed, a spus Gomes.

Parallax

Vizualizari
914
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri