Claudiu Zamfir

Fondurile UE de max. 1 milion euro pentru firme: Contractele de finanțare se vor putea semna până pe 31 iunie 2022 , la Măsura 4.1.1.

Thumbnail

Firmele care se vor califica la finanțările de până la 1 milion de euro pe proiect, la Măsuta 4.1.1. - investiții în activități productive, vor putea semna contratele de finanțare până cel târziu pe 30 iunie 2022, conform unui ordin de ministru publicat vineri în Monitorul oficial.

Noul ordin al ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene 1.481/2021 modifică Schema de ajutor de stat — Sprijin pentru IMM-uri în vederea depășirii crizei economice generate de pandemia de COVID-19 — investiții productive, care fusese aprobată prin Ordinul ministrului investițiilor și proiectelor europene, interimar, nr. 1.290/2021, publicat în Monitorul Oficial pe 22 noiembrie 2021.

Atunci, schema de fonduri europene a fost făcută în condițiile în care Comisia Europeană nu prolungise cadrul temporar de ajutor de stat COVID. De aceea, schema publicată pe 22 noiembrie avea un termen imposibil de semnare a contractelor de finanțare: 31 decembrie 2021.

Apoi, de la Bruxelles s-a prelungit cadrul temporar până la 30 iunie 2022. Așa se face că acum s-a dat un nou termen pentru semnarea contractelor la Măsura 4.1.1. (fosta Măsură 3): 30 iunie 2022. În schimb, zilele trecute abia s-a lansat, din nou, în dezbatere publică, până pe 4 ianuarie 2022, propunerea de Ghid al solicitantului pentru Măsura 4.1.1. Abia după stabilirea ghidului final va putea să fie deschisă și sesiunea de înscrieri la aceste fonduri europene.

Și la Măsura 1 și Măsura 2 din schema de ajutor de stat COVID pentru IMM, prin UG 130/2020, unde mai trebuie efectuate plăți, s-a stabilit același termen maxim, 30 iunie 2022, pentru finalizarea schemei. Aici plățile vor fi efectuate, însă, mai repede, probabil în primul trimestru al anului 2022.

 

Monitorul Oficial Partea I Nr. 1226 by claus_44 on Scribd

----

Citește și:

Parallax

Vizualizari
8975
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Oana
NR
Buna ziua,

La criteriile de eligibilitate din schema, a mai fost adaugat inca unul: firmele cu cifra de afaceri 0 pentru 2020, nu pot depune proiecte.

Probabil, trebuie adaugata si aceasta informatie in cadrul documentelor publice.

Este o incalcare a schemei de ajutor de stat. O firma care indeplineste toate criteriile din schema de ajutor de stat (conform schemei), nu va putea depune un proiect daca cifra acesteia de afaceri pe 2020 este 0.

Probabil ar trebui semnalata aceasta ilegalitate ca in varianta finala a ghidului sa fie eliminata.
Claudiu
Zamfir
Da, e importanta, multumesc. Am adaugat-o in articolul despre proiectul de ghid: ``Sunt eligibili solicitanții care au avut activitatea suspendată în cursul anului 2020 din cauza pandemiei de COVID-19, dar nu pe întreaga perioadă a anului 2020. Astfel, firmele care au avut cifra de afaceri 0 (zero) in anul 2020, nu sunt eligibile``
poza de profil
Sergiu
Russu
poza de profil
Sergiu
Russu
poza de profil
Sergiu
Russu
Buna ziua,
Referitor la CAPITOLUL 2. Reguli pentru acordarea finanțării cu subpunctul
2.1 Eligibilitatea solicitantului
a).au înregistrat profit operațional din activitatea curentă, respectiv din activitatea de exploatare în anul 2019 "
Propunem eliminarea articolului de la punctul a , cu inlocuirea : " Agentul economic nu s-a aflat in dificultate."

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri