Claudiu Zamfir

Ministrul fondurilor UE: La începutul lunii martie 2022 deschidem apelul 4.1.1 - max. 1 milion euro pentru firme

Thumbnail

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) urmează să deschidă la începutul lunii martie 2022 apelul de proiecte în cadrul Acțiunii 4.1.1 - investiții în activități productive, prin care microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii (IMM) românești vor putea obține fonduri nerambursabile de maximum 1 milion euro pe proiect, a declarat, vineri, pentru StartupCafe.ro, ministrul Dan Vîlceanu.

El a infirmat asfel un zvon potrivit căruia s-ar anula acest apel de proiecte în valoare totală de aproape 360 de milioane de euro.

Acest zvon este fals. La începutul lunii martie deschidem apelul. S-a întârziat pentru că, după ce am făcut consultarea patronatelor IMM, a trebuit să retrimitem la Comisia Europeană schema de ajutor de stat” - a declarat, pentru StartupCafe.ro, Dan Vîlceanu.

Acțiunea 4.1.1 din cadrul Programului Operațional Competitivitate (POC) ar trebui să înlocuiască fosta Măsură 3 - granturi de investiții pentru IMM-uri, anulată de guvern. În 21 decembrie 2021, MIPE a scos în consultare publică un al doilea proiect de ghid al solicitantului pentru Acțiunea 4.1.1 - POC. perioada de consultare s-a terminat pe 4 ianuarie 2022, iar acum potențialii aplicanți așteaptă ghidul final și deschiderea apelului de proiecte.

Așa cum arată acum propunerea oficială de ghid, apelul va fi deschis timp de 5 zile calendaristice - atât vor avea solictanții la dispoziție să-și depună proiectele în sistemul electronic.

Solicitanții vor aplica în aplicația IMM RECOVER (portalul de granturi IMM adminstrată de STS și Ministerul Economiei). Ulterior, pentru contractare aplicantul selectat la finanțare va primi de la MIPE solicitarea de a încărca în platforma electronică MySMIS proiectul și toate documentele pe baza cărora s-a făcut evaluarea în platforma IMM RECOVER. Practic, se va lucra pe ambele platforme - portaul de granturi IMM și sistemul MySMIS-2014, de gestionare a fondurilor europene, conform proiectului de ghid.

Cei care vor dori să se înscrie au la dispoziție și o aplicație electronică realizată de un startup românesc, SMIS.ro, prin care se pot genera o serie de documente. Scrierea proiectului în această aplicație, POCSketch, se poate face gratuit, iar generarea documentelor se face prin achizitia unei licente, preturile incepand de la 700 lei.

 

----

Citește și:

Parallax

Vizualizari
29938
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Filip
One
Ok, deci s-au cerut comisiei modificari fata de ghidul pus in dezbatere publica. Dar dl. MINISTRU nu ne spune ce modificari. Vom afla la mijlocul (a se citi "sfarsitul") lui februarie si in 7-10 zile se va lansa apelul. Deci in 7-10 va trebui sa vezi noile grile de punctaj sau noua limita maxima finantarii (ca poate nu mai ramane 1 mil), sa faci planul de afaceri samd. Am inteles bine? Asta dupa ce au avut 1 an sa pregateasca masura. Ramane totul in 7-10 zile... pentru ciumpalaci, ca cine trebuie stie deja noile conditii in aprobare la comisie, nu?
poza de profil
Catalin
Radeanu
Ce inseamna "se va lansa apelul" ? Inceputul celor 5 zile de aplicare in sistem sau inceputul celor n zile (poate 30 de zile ???... cum am auzit zvonindu-se...) de dinaintea aplicarii, adica perioada de lucru asa cum a fost cam la toate proiectele europene,(fostul)FEADR,POR, AFIR,etc....?
Claudiu
Zamfir
Pe StartupCafe gastiti si alte detalii: https://www.startupcafe.ro/fonduri-europene/mipe-termen-lansare-actiunea-411-poc-2022.htm
poza de profil
Sorin
Varga
Transparenta de la PRR made Ghinea continua.
Durea asa de tare sa publice propunerea 4.1.1 catre UE?
Da, ca nici Ghinea nu a facut.o deci de ce am fi mai breji actualii stapanitori?

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri