Claudiu Zamfir

Clujul a mai făcut un pas spre titlul de Capitală Europeană a Inovării

Thumbnail

Municipiul Cluj-Napoca a ajuns acum între primele 6 orașe europene în domeniul inovării, mai făcând astfel un pas înainte spre titlul de Capitală Europeană a Inovării 2020.

Astfel, cel mai mare oraș al Transilvaniei și-a asigurat un cec de 100.000 de euro și se bate mai departe pentru premiul cel mare de 1 milion de euro rezervat Capitalei Europene a Inovării.

În august, Clujul se calificase pe lista scurtă a celor 12 orașe candidate pentru titlul de Capitală Europeană a Inovării. Vineri, 11 septembrie, a fost anunțată faza a doua a selectării finaliștilor competiției și au rămas în cursă 6 orașe europene:

  •     Cluj-Napoca (România)
  •     Espoo (Finlanda)
  •     Helsingborg (Suedia)
  •     Leuven (Belgia)
  •     Valencia (Spania)
  •     Viena (Austria)

Un juriu la nivel înalt, format din experți independenți, a selectat cei 6 finaliști după interviuri detaliate cu reprezentanții unui număr de 12 orașe aflate pe lista scurtă, a anunțat Comisia Europeană.

Mai departe, pe 24 septembrie 2020, Comisia Europeană va anunța Capitala Europeană a Inovării 2020, precum și ocupanții următoarelor cinci locuri, în cadrul unei ceremonii de premiere complet virtuale ce se va desfășura în cadrul Zilelor europene ale cercetării și inovării (22-24 septembrie 2020), la care înregistrarea este deschisă și gratuită.

Orașul câștigător va deveni Capitala europeană a inovării 2020 și va primi 1 milion de euro pentru a-și sprijini activitățile de inovare și pentru a-și consolida capacitatea de conectare a persoanelor, a sectorului public, a mediului academic și a întreprinderilor, pentru a aduce beneficii societale comunităților sale.

Fiecărui ocupant al celorlalte cinci locuri i se va acorda suma de 100.000 de euro.

De asemenea, Comisia va acorda Premiul UE pentru femei inovatoare 2020, Premiul Orizont al Consiliului european pentru inovare (CEI) - „Înaltă tehnologie accesibilă pentru ajutor umanitar” și Premiul pentru impact Orizont  2020.

Finanțat prin Orizont 2020, programul de cercetare și inovare al UE, premiul recunoaște inițiative excelente care transformă orașele europene în centre de testare a unor inovații. Orașele finaliste nu se tem de marile provocări cu care se confruntă și caută soluții și activități de jos în sus care să permită dezvoltarea unor ecosisteme de inovare dinamice în jurul lor.

Parallax

Vizualizari
684
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri