Claudiu Zamfir

LISTA Start-Up Nation: 10 firme câștigătoare au primit marți acordurile de finanțare. Ce afaceri fac

Thumbnail

Zece firme au primit, marți, la București, acorduri de finanțare pentru fondurile nerambursabile de maximum 200.000 de lei fiecare în programul Start-Up Nation 2018-2019 și trebuie să înceapă achizițiile și implementarea planurilor de afaceri. Ce afaceri fac aceste firme și câte joburi au promis?

Pentru a afla mai multe informații despre firmele selectate la finanțarea de la stat, am folosit instrumentul de business intelligence Termene.ro, care colectează date oficiale de la instituțiile publice relevante, cum sunt Registrul Comerțului sau instanțele de judecată.

Reprezentanții celor 10 firme care au primit acordurile de finanțare la Guvern sunt:

1. MOHAMMAD EL LAKKIS, reprezentantul firmei  EURO ECO WASH SRL. Societatea are ca obiect de activitate: Întreținerea și repararea autovehiculelor. A promis că va angaja 12 persoane, din care 1 șomer sau proaspăt absolvent. Firma este înregistrată în municipiul Galați și a fost înființată în octombrie 2018. Mohammad El Lakkis este administratorul firmei și are 10% din acțiuni, el fiind cetățean român. Acționarul majoritar este Mustafa El Lakkis, cetățean libanez, care mai deține și firma Euro Wood Industries SRL, în domeniul prelucrării lemnului, conform datelor oficiale, colectate de Termene.ro.  

2. LIVIU MANOLACHE, reprezentantul firmei LAVERIE WASHROOM SRL. Societatea are ca obiect de activitate: Spălarea și curățarea (uscată)  a articolelor textile. Firma din Brăila a promis că va angaja 12 persoane, din care 2 din categoriile defavorizate. Liviu Manolache deține firma în întregime. Firma a fost înființată la finalul lunii ianuarie 2019, adică în timpul perioadei de înscrieri în programul Start-Up Nation 2018-2019.

3. CRISTINA PREDEA, reprezentanta firmei ORIGINAL FASHION SRL. Societatea are ca obiect de activitate: Fabricarea articolelor de îmbrăcăminte. Firma a promis că va angaja 25 de persoane, din care 5 din categoriile defavorizate. Conform datelor de pe Termene.ro, societatea a fost înregistrată în 8 februarie 2019, iar pe 12 februarie, la ora 16.10, a depus proiectul pentru Start-Up Nation, în ultima zi de înscriere. Firma este situată în mangalia, jud. Constanța. Cristina Predea deține 95% din părțile sociale, iar 5% sunt deținute de Alina Mihaela Matei. Antreprenoarele mai dețin împreună (50-50) firma M&C Best Fashion SRL, care are ca obiect de activitate principal Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet (probabil un magazin online), conform datelor de pe Termene.ro. Cristina Predea mai are și o firmă de comerț angro de carne.

4. NICOLETA BUCUR, reprezentanta firmei RONICO PLAYKIDS SRL. Societatea are ca obiect de activitate: Fabricarea articole de îmbrăcăminte. Firma din mun. Brăila a fost înregistrată în 21 ianuarie 2019 și s-a înscris în Start-Up Nation tot în ultima zi, pe 12 februarie. Planul de afaceri promite 26 de angajați noi, din care 2 din categoriile speciale. Antreprenoarea Nicoleta Bucur deține firma 100% și mai are o firmă de familie, într-o comună din județul Brăila, cu activități în tipărire, brokeraj de asiguări și altele.

5. MARINA NECULAI, reprezentanta firmei TEAM DACIA WOLVES SRL. Societatea este situată în Constanța și are ca obiect de activitate: Activități de protecție și gardă. Planul de afaceri curpinde 10 angajați noi, din care unul din categoriile speciale. Firma a fost înființată în iulie 2017 și a depus proiectul câștigător în 19 ianuarie 2019. Neculai Marina este administratorul firmei și deține 25% din părțile sociale. Asociatul majoritar (75%) se numește Alexandru Ionuț Mitrea.

6. GEORGIANA ȘORICI reprezentanta firmei CASSYANDMOM  SRL, din orașul Videle, jud. Teleorman. Societatea are ca obiect de activitate: Activități fotografice, potrivit Ministerului pentru Mediul de Afaceri. Firma are însă ca obiect principal de actvivitate Activitati ale centrelor de fitness. Firma a fost înființată în ianuarie 2018 și s-a înscris la Start-Up Nation în ultima zi, pe 12 februare 2019. Planul de afaceri cuprinde 8 salariați, toți din categoriile defavorizate. Patroana Georgiana Șorici a mai avut înaine un  restaurant, ca întreprindere individuală, tot la Videle.

7. DRAGOȘ-ANDREI NIȚOI, reprezentantul firmei DASIS PRAHOVA SRL. Societatea are ca obiect de activitate: Service auto. Firma, situată în localiatea prahoveană Mănești, a fost înregistrată  în 9 ianuarie 2019, iar pe 23 ianarie a reușit să se înscrie la Start-Up Nation. Planul de afaceri promite 8 locuri de muncă, din care 6 pentru categoriile speciale. Dragoș Nițoi este administrator și patron.

8. MEHRZAD MOGHAZEHI, reprezentantul firmei MEHRZADS CULINARY LAB SRL, Ploiești. Afacerea este un restaurant, din câte a spus Moghazehi Mehrzad, administratorul firmei, un antreprenor român de origine iraniană. Firma a fost înregistrată în luna mai 2018, iar la Registrul Comerțului figura cu obiectul de activitate Fabricarea painii, fabricarea prajiturilor si a produselor proaspete de patiserie. Moghazehi Mehrzad are 1% din firmă, iar restul de 99% aparține Andreei Constanța Mehrzad (probabil, soția sa). Planul de afaceri a fost depus în prima zi de înscrieri în programul Start-Up Nation, pe 27 decembrie 2018. Firma promite angajarea a 10 persoane, din care 3 din categoriile speciale pentru care se primește punctaj superior. Ei mai au o afacere în domeniul organizării de evenimente, pe o firmă deținută 100% de Andreea Mehrzad (CAEN 9329 - Alte activitati recreative si distractive).

„Am fost norocos, am avut și o echipă care m-a ajutat să fac proiectul cum ar trebui să fie. Acum începe partea grea, în care să muncim mai mult. Sperăm că chiar o să ajutăm și economia românească și să-i ajutăm pe români să nu mai plece de aici, pentru că e o problemă mare cu personalul”, a spus Moghazehi Mehrzad, care este de profesie consultant culinar și organizator evenimente.

9. MARINELA ROXANA   NEACȘU și  OVIDIU-COSMIN NEACȘU, reprezentanții firmei SERVICE ROXI ȘI COSMIN SRL, din com. Davidești, jud. Argeș. Societatea are ca obiect de activitate: Service auto. Firma promite 10 joburi noi, toate pentru lucrători din categoriile speciale. Firma a fost înființată în ianuarie 2018. Roxana deține societatea în totalitate, iar Cosmin este administrator.

10. COSTEL BĂNICĂ IONIȚĂ, reprezentantul firmei TOKA SERVICES SRL, din Ploiești. Societatea are ca obiect de activitate: producție tâmplărie PVC. Planul de afaceri, depus pe 27 decembrie 2018, prevede crearea a 8 locuri de muncă, din care 6 pentru lucrători din categoriile speciale. Ioniță mai are o firmă activă, în domeniul „activitati auxiliare intermedierilor financiare, exclusiv activitati de asigurari sifonduri de pensii”. El a mai avut o firmă denumită Toka Professional Construct, cu obiect principal de activitate „Lucrari de tamplarie si dulgherie”, pe care a suspendat-o în 21 mai 2018. De asemenea, el a mai făcut afaceri și cu o altă firmă, Toka Termo Proiect, care avea ca obiect principal de activitate „lucrari de tamplarie si dulgherie”. Această firmă, înființată în anul 2013, a intrat în procedură de insolvență după ce Ioniță a ieșit din societate.

UPDATE Precizarea a fost făcută din partea lui Costel Ioniță, în condițiile în care în programul Start-Up Nation acționarii/ asociații firmei solicitante de fonduri nerambursabile trebuie să depună un document din care să rezulte dacă au avut/nu au avut calitatea de administrator sau asociat unic într-o societate comercială care a fost  declarată în insolvență sau faliment în ultimii 5 ani.

Ioniță s-a retras din firmă prin decizia unui judecător, în 10 decembrie 2018, iar acțiunea de deschidere a procedurii de faliment a Toka Termo Proiect fusese depusă în iulie 2018 de către creditori. În mai 2019 instanța a decis intrarea firmei în faliment în procedură simplificată, potrivit datelor colectate de Termene.ro.

„Ne ocupăm cu izolarea termică a clădirilor. Am lucrat în domeniu foarte mulți ani. Este prima oară când reușim să accesăm fonduri nerambursabile. Am mai încercat”, a spus Ioniță, patronul firmei selectate la finanțare, Toka Services SRL.

Thumbnail
Antreprenorii care au semnat acordurile de finanțare

Start-Up Nation 2018-2019: Situația verificărilor la zi

Agențiile pentru IMM din subordinea Ministerului pentru Mediul de Afaceri urmează să definitiveze lista celor 13.000 de firme verificate, din care maximum 10.000 admise la finanțare în interiorul bugetului, și restul pe lista de așteptare în caz că vor fi renunțări sau descalificări.

„Până la sfârşitul lunii, vom termina analiza tuturor celor 13.000 de planuri de afaceri şi vom face publică lista celor care au fost admişi, cei care sunt admişi la finanţare şi cei care sunt admişi şi aşteaptă clarificările pentru că vor fi, începând cu a doua jumătate a lunii iunie, invitaţi la semnarea contractelor marea majoritate a celor care au fost deja admişi şi publicaţi” - a spus ministrul Radu Oprea.

Situația la zi a verificărilor:

  • Sunt verificate 10.965 de firme,
  • Au fost declarate admise 8.912 de firme,
  • 866 de  planuri de afaceri au fost respinse,
  • Pentru 1.187 de planuri de afaceri agențiile mai cer clarificări de la firme.

Oprea mai susține că din cele crca 33.500 de firme care s-au înscris în ediţia din 2018-2019 a programului, peste 2.000 au ca asociați persoane din diaspora.

Parallax

Vizualizari
17618
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri