Claudiu Zamfir

Rezultate Start-Up Nation intermediare: LISTA RUE 2019, topul firmelor după locurile de muncă promise

Thumbnail

S-a publicat LISTA RUE cu cele peste 33.000 de firme care au aplicat în programul Start-Up Nation 2018-2019, primele 10 poziții fiind ocupate de societăți care au promis că vor crea de la 30 de locuri de muncă în sus, fiecare, pentru a obține ajutoarele nerambursabile de 42.000 de euro pe afacere.

Lista RUE cuprinde toate aplicațiile depuse, urmând ca apoi să se facă verificarea administrativă şi a eligibilităţii. De aceea, pe primele 2 locuri sunt aplicații eronate: una cu 76 de milioane de joburi promise a fi create (probabil a fost introdus numărul de telefon în câmpul pentru locuri de muncă) și alta  a cărei denumire a fost „stearsa din cauza limbajului nepotrivit”.

(Citește și: Ministrul Oprea, despre riscul transferului de angajați în Start-Up Nation: Când o să cadă drobul de sare, vom vedea)

Mai departe, pe următoarele 10 poziții sunt dosare care cel puțin par a fi reale, deși firmele respective promit că vor crea locuri de muncă neobișnuit de multe pentru un startup:

  • AS FOOD EXPERT GROUP SRL -  67 de locuri de muncă noi
  • COSUL DOBROGEAN SRL -  65
  • TRACTORUL FERICIT SRL-D - 56
  • FLORISIM FRESH SRL - 56
  • HASECEAC HS CONSTRUCT SRL - 41
  • CLINICA DE ZAMBETE SRL - 38
  • CIRCUS HUB CREATIVE - 34
  • DAN-MAR-SAD AL SRL - 34  
  • DERMA SOFT CLINIC S.R.L. - 31
  • MISTEX SIMO STYLE SRL - 30.

„Având în vedere că toate cele 33514 planuri de afaceri trimise au peste punctajul minim de 50 de puncte, toți aplicanții din lista sunt acceptaţi de principiu în vederea verificării administrative şi a eligibilităţii. Începând de luni 18 februarie 2019, vor intra în etapa de verificare administrativă şi a eligibilităţii de la RUE 1 la RUE 13005, iar restul aplicanților vor rămâne în lista de așteptare, urmând ca, în cazul în care vor exista renunțări, respingeri, diferențe de sume care să genereze bugetele necesare, să intre în verificări și peste RUE 13005” - a precizat Ministerul pentru Mediul de Afaceri.

Primele 10.000 de firme calificate, care se vor dovedi în regulă, vor putea primi finanțarea de maximum 200.000 de lei de la stat.

LISTA RUE poate fi descarcata de AICI

List a Sun 2018 Ordine Rue by on Scribd

Parallax

Vizualizari
57291
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
.
CLD
Foarte interesant! Nu știu ce start-up poate fi acela cu mai mult de 5 angajați. Sunt enorm de multe cereri ediția aceasta, ar fi fost super dacă s-ar fi suplimentat bugetul pentru acest program.
poza de profil
Petre
Ciobanu
Nu asta e priblema. 10000 de firme finantate e ok. Problema e ca verificarea planurilor de afaceri sa se faca obiectiv. Ar trebui justificati in descrierea planului de afaceri toti angajatii. Ce poti face cu 6 , 5 sau chiar 4 angajati la un proiect unde se achizitioneaza un singur echipament????
poza de profil
ken88
kenny
Pai nu sti ? o angajezi pe bunica,catelul,purcelu', le platesti taxele si ai castigat proiectul !
poza de profil
Raluca
Petcu
Si cum s-a tinut cont in atribuirea RUE de criteriul 3, si anume procentul echipamentelor in total investitie? Efectiv s-a dat skip la acest criteriu si s-a trecut la criteriul 4. Cum se respecta procedura in acest caz?
poza de profil
Petre
Ciobanu
Criteriul 3 nu exista. Daca ai 60% pondere in echipamente ai primit punctajul
poza de profil
mirela
stancev
toata nebunia cu locurie de munca a pornit de la consultanti . daca intrebai vreun consultant daca se apuca de proiectul tau, iti raspundea ca fara min. 3 locuri de munca create, nu se apuca de proiect . pentru siguranta trecerii proiectului, 4 locuri de munca era cheia succesului. nici nu apucai sa ii spui ce vrei sa faci . cate sau ce afaceri start-up poti infiinta cu 43.000 euro , sa se dezvolte , sa asigure 4-8 ! salarii , taxe salariale, chirii, impozite, alte cheltuieli administrative ?
pt siguranta incasarii comisioanelor de catre consultanti, s-a starnit un haos , cred .
si guvernatii sunt fericiti, vor fi create locuri de munca (?!) si vom avea crestere economica .
succesuri peste succesuri !
poza de profil
ken88
kenny
Superrrrbbb ! Asta este marele "criteriu de evaluare" ? nr de angajati si punctajul care efectiv diferentiaza doar dupa categoria de infintare a dosarului ? (productie,servicii,etc) ?
Chiar cunosc caz si nu dau nume cu cineva care a facut firma noua, gen de la o firma la alta pt acesti bani,pune pe bunica ca si angajat si iote asa sa ales cu o groza de bani.
DAR sunt curios dupa acesti 2-3 ani cate din aceste firme vor fi cu adevarat de calitate, adica mai exact cate vor continua sa produca ce initial au inceput sa produca, sa se dezvolte,sa mareasca numarul de angajati si evident sa mai aduca contributii prin taxe la fondul national. Teoretic suna bine, s-au deschis 10000-13005 firme noi in romania, dar cate vor ramane in picioare ? Am 2 angajati, cu un plan destul de solid si sunt respins in detrimentul unei firme cu 10-20 angajati care cumva,prin miracol nu isi permitea sa ,,deschida o firma noua" fara acel fond de START-up !
Sunt curios cate firme se vor inchide dupa ce incep sa isi puna pixul pe hartie sa vada si ei cate taxe trebuie platite la minimul pe economie + salarile angajatilor impreuna cu riscul afacerii !
Ar fi trebuie sa se ia si originalitatea proiectului, o sa avem o groaza de cofetarii si fotografi dupa acest start up ! O sa fie o criza pe piata, dar macar o sa imi permit niste poze profesioniste alaturi de un profiterlor pe cinste la un pret boboc datorita concurentei ce se va forma !
Nu sunt hater, ma bucur pentru cei care au primit finantare, dar detest metodologia de analiza a proiectelor,literalmente nu a existat nici o diferenta de cat numarul de locuri,unde ma repet, unii o pun si pe bunica ca paznic rezultand un efect ineficient in economia sustebabila a tarii.
Va doresc succes si bucurie ! , cred ca ma pregatesc sa emigrez,ca cica daca stai 1 an in strainatate si vi inapoi, primesti bani pentru o afacere proprie, am stat pe aici in speranta ca am beneficii corecte,dar aparent tot cei care scuipa tara sunt rasplatiti !

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri