Claudiu Zamfir

Fond privat de 9,5 miliarde dolari, pentru firme IT, lansat în plină criză coronavirus COVID-19

Thumbnail

În plină criză creată de pandemia coronavirus, americanii au lansat un nou fond de investiții, de 9,5 miliarde de dolari, pentru finanțarea unor firme IT. Compania de investiții Insight Partners ajunge astfel la cel de-al 11-lea fond al său, după ce înainte a finanțat companii americane și europene, ca Twitter, Delivery Hero, Trivago, Udemy, Vinted.

Fund XI va acorda finanțări de capital de risc (venture capital) sau private equity, între 10 milioane de dolari și 350 de milioane de dolari unor firme axate pe software.

Fondul Insight caută companii care au depășit stadiul de startup și au ajuns la scale-up, fiind în poziția de a crește rapid și să atingă etape-cheie ale expansiunii internaționale, precum listarea pe burse sau fuziuni și achiziții.

„Este un moment complicat să anunțăm lansarea celui mai mare fond al nostru, Fund XI, o etapă de care suntem foarte mândri. Suntem mândri și în același timp recunoscători că am strâns fondul în mijlocul efectelor brutale ale COVID-19”, spun liderii Insight Partners, Jeff Horing și Deven Parekh, într-o scrisoare către investitori și companiile din portofoliu.

Parallax

Vizualizari
2003
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri