Adi Iacob

Un start-up care dorește să devină “Airbnb pentru bagaje" a obținut finanțare de 1,1 milioane de dolari

Thumbnail

Start-upul CityStasher dorește să devină un "Airbnb pentru bagaje”, adică o rețea de locații din întreaga Europă, unde îți poți lăsa bagajele pentru câteva ore după ce ai făcut check-out-ul de la hotel, aștepți să te cazezi sau ești în trecere și nu vrei să te plimbi cu ele după tine.

Start-upul londonez a strâns 1,1 milioane de dolari finanțare (seed) cu ajutorul Venture Friends, cu participarea partenerilor Charlotte Street Capital și a diverșilor investitori, scrie TechCrunch. Unul dintre aceștia este CEO-ul Big Yellow Storage (companie deținătoare de spații de depozitare din Marea Britanie) - James Gibson, care este un susținător al start-upului.

De asemenea, campania de finanțare a CityStasher a fost susținută inclusiv de firma de capital de risc Hozwat Partners, care a susținut în trecut și comparatorul de prețuri hoteliere Trivago, scrie publicația britanică The Independent.

Problema pe care start-upul dorește să o rezolve este că necesitatea de a transporta bagajele poate să te împiedice de multe ori să te bucuri de o parte a zilei atunci când călătorești, timp care altfel este irosit. 

"Dacă ai fost forțat vreodată să părăsești locația Airbnb la ora 10:00, este posibil să fii familiarizat cu problema (…) Căratul bagajelor este obositor și multe locuri le interzic acum (muzee, stadioane etc.)”, spune co-fondatorul Anthony Collias.

 

 

Pentru afacerile care se afișează pe CityStasher - numite "StashPoints" - partea bună este că pot să monetizeze altfel spațiul nefolosit, dar și să fie vizitați de mai mulți oameni — potențiali clienți.

Collias descrie clienții tipici ai CityStasher ca tineri cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, călătorind prin Europa și folosind Airbnb pentru cazare.

CityStasher are acum 200 de locații de depozitare a bagajelor în Marea Britanie, precum și în Paris, Amsterdam și Berlin.

Locațiile de depozitare a bagajelor pot fi găsite în magazine, hoteluri, gări și locuri publice.

Parallax

Vizualizari
1427
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri