Claudiu Zamfir

Platforma de cursuri online Udemy valorează 2 miliarde de dolari

Thumbnail

Platforma de cursuri online Udemy a anunțat, miercuri, că a obținut o rundă de investiții de 50 de milioane de dolari, la o valoare a companiei estimată la 2 miliarde de dolari.

Runda de investiții a fost acordată de compania japoneză Benesse Holdings, un partener mai vechi al platformei.

Printre investitorii Udemy, considerat cel mai mare marketplace de cursuri online din lume, se numără și fondul de investiții sud-african Naspers, care deține în România afaceri online ca eMag, Autovit.ro, Olx, Pay U România. Naspers a investit 60 de milioane de dolari în udemy.

În cei 10 ani de existență, Udemy a obținut investiții de peste 220 de milioane de dolari, în total.

Platforma a pornit de la o idee a programatorului turc Eren Bali, care încă din anul 2007 a conceput un soft pentru a crea o clasă virtuală, în Turcia. El s-a mutat apoi în SUA, iar în 2010 a fondat Udemy, alături de turcul Oktay Caglar și americanul de origine indiană Gagan Biyani.

În prezent, Udemy spune că milioane de persoane au primit lecții de la 57.000 de experți, pe platformă. În total, au fost predate peste 150.000 de cursuri online.

În zece ani, platforma a plătit instructorilor peste 350 de milioane de dolari.

De asemenea, peste 5.000 de companii din toată lumea și-au instruit personalul la cursuri pe platforma Udemy.

Firma are sediul central la San Francisco (SUA) și birouri la Denver (SUA), Dublin (Irlanda), Ankara (Turcia), Sao Paolo (Brazilia), Gurgaon (India).

Parallax

Vizualizari
693
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri