Claudiu Zamfir

Twitter obține o finanțare de 1 miliard dolari

Thumbnail

Rețeaua socială Twitter a anunțat luni că a obținut o nouă finanțare, în valoare de 1 miliard de dolari, de la un mare fond de investiții.

Noua investiție este acordată de Silver Lake, unul dintre cele mai mari fonduri care activează în domeniul tehnologiei. Egon Durban, co-CEO și managing partner al Silver Lake va intra în Consiliul de Administrație al Twitter.

De asemenea, Elliott Management Corporation, un alt acționar, care deține 4% din Twitter, va avea un om în board-ul rețelei sociale. Acesta este Jesse Cohn, partener în cadrul Elliott.

Aceste mișcări vin în contextul discuțiilor din cadrul Twitter, în care fondatorul rețelei sociale, Jack Dorsey, își vede amenințată poziția de CEO. Cei de la Elliott Management Corporation ar fi făcut presiuni pentru detronarea lui Dorsey de la conducerea rețelei sociale, după ce acesta își făcuse planuri să se mute în Africa.

Jack Dorsey și-a anulat, însă, planurile de plecare în Africa, motivând prin faptul că a izbucnit epidemia de coronavirus COVID-19, potrivit CNBC. Dorsey este CEO și la Twitter, și la cealaltă mare companie pe care a fondat-o, Square (fintech), ambele fiind listate la bursă.

Rețeaua socială Twitter a fost fondată în anul 2006 de antreprenorii Jack Dorsey, Noah Glass, Biz Stone și Evan Williams. Anul trecut, a făcut venituri de 3,4 miliarde de dolari.

Parallax

Vizualizari
714
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri