Adi Iacob

Grupul care deține Foodpanda cumpără încă o platformă românească de livrări de mâncare

Thumbnail

Platforma de comenzi și livrări de mâncare Delivery Hero, prezent pe piața românească prin operațiunile foodpanda, anunță achiziția integrală a hipMenu.

Odată cu această tranzacție, grupul german Delivery Hero, prin brandurile foodpanda și hipMenu, va oferi românilor acces la o varietate de restaurante în peste zece orașe din țară, precum București, Cluj, Timișoara, Oradea, Brașov și Iași.

Lansată în anul 2013, la Cluj-Napoca, platforma hipMenu reunește în prezent ofertele a peste 300 de restaurante din Cluj, București, Oradea și Timișoara, potrivit unui comunicat de presă remis StartupCafe.

“Businessul hipMenu a înregistrat o evoluție rapidă la nivel local și, prin asocierea cu Delivery Hero, va beneficia de resursele necesare pentru a-și continua dezvoltarea”, a declarat Dan Klausmeier, co-fondator hipMenu.

Compania foodpanda, parte a grupului Delivery Hero, prezentă pe piața românească din 2013, colaborează cu peste 500 de restaurante din peste 10 orașe din țară.

Potrivit reprezentanților grupului, Delivery Hero va continua investițiile semnificative pe piața românească, având în plan extinderea afacerilor foodpanda și hipMenu la nivelul întregii țări.

Serviciile grupului Delivery Hero pot fi accesate online și de pe mobil în peste 40 de țări din Europa, Africa de Est și de Nord, America Latină și regiunea Asia-Pacific. 

Compania are sediul central la Berlin și are peste 14.000 de angajați.

Tot anul acesta, firma din Bulgaria care oferă servicii de livrare mâncare BGMentu, care în urmă cu câţiva ani prelua aplicaţia românescă Oliviera, a fost cumpărată de olandezii de la Takeaway.com cu 10,5 milioane de dolari.

Oliviera este o aplicaţie dezvoltată de Ascend Netsolutions, compania IT românească ce a creat şi alte aplicaţii precum Star Taxi, Bringo sau eChioşc.

Citește și Firma care operează brandul românesc Oliviera a fost cumpărată cu 10,5 milioane euro

De asemenea, startup-ul caserola.ro, o platforma online pentru livrări de mâncare, a obținut la începutul anului o investiție de 250.000 euro de la firma românească de IT Evozon Systems și de la un grup de investitori de tip angel.

Citește și Investiţie de 250.000 euro într-o platformă online românească de livrat mâncare

Parallax

Vizualizari
1845
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri