Claudiu Zamfir

Noul „unicorn” european vinde haine second-hand

Thumbnail

O platformă online prin care lumea vinde și cumpără haine second-hand a primit joi o finanțare de capital de risc de 128 de milioane de euro, devenind astfel cel mai recent „unicorn” european, adică un startup cu o valoare de cel puțin 1 miliard de dolari.

Startup-ul lituanian Vinted a anunțat pe Twitter că a primit această rundă de investiție de serie E. Potrvit tech.eu, finanțarea s-a realizat la o evaluare a firmei mai mare de 1 miliard de dolari, ceea ce face din Vinted primul „unicorn” al Lituaniei.

Runda de finanțare de 128 de milioane de euro este condusă de fondul de investiții american Lightspeed Venture Partners. La această investiție au participat și investitori mai vechi ai startup-ului: Sprints Capital, Insight Venture Partners, Accel și Burda Principal Investments.

Marketplace-ul de haine vintage fondat la Vilnius, în anul 2008, operează acum în 10 țări, între care SUA, Franța, Marea Britanie, Spania, Polonia. Vinted spune că are peste 25 de milioane de utlizatori și 300 de angajați.

În cei 11 ani de când există, startup-ul înființat de Milda Mitkute și Justas Janauskas, a obținut investiții totale de 260 de milioane de dolari, conform Crunchbase.

Celor doi le-a venit această idee de afacere în momentul în care Milda se muta și a vrut să-și golească garderoba, scrie TechCrunch.

Parallax

Vizualizari
5754
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri