Claudiu Zamfir

Cursuri gratuite de afaceri: când sunt înscrierile

Imagine principala
cursuri workshop antreprenoriat empretec

Românii vor putea urma gratuit cursuri de antreprenoriat si management, prin programul guvernamental EMPRETEC, pentru care a fost anunțată înscrierilor.

Cei interesați se vor putea inscrie online, pe site-ul aippimm.ro, incepand cu data de 20 Iunie, ora 10.00, a anuntat joi Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

Bugetul alocat Programului pentru anul 2017 este de 504.000 lei, de la stat. Statul vrea sa primeasca la workshopuri cel putin 100 de beneficiari, persoane fizice.

Cursurile vor avea loc in urmatoarele orase, la Oficiile Teritoriale pentru IMM-uri (OTIMMC), aflate in subordinea ministerului de resort:

 • OTIMMC Cluj-Napoca - 20 - 28.10.2017
 • OTIMMC Constanța - 30.06 - 08.07.2017    
 • OTIMMC Craiova - 19.09.2017    
 • OTIMMC Iași - 07 - 15.07.2017

Condiții de participare

Persoanele interesate sa participe la cursuri trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii cumulative:

 • sunt cetăţeni români sau cetățeni străini vorbitori de limbă română;
 • au studii medii sau superioare definitivate cu diplomă de Bacalaureat/Licenţă sau adeverinţă care să ateste finalizarea studiilor;
 • se înscriu la activităţile prevăzute în Program, prin completarea formularului de înscriere;
 • participă pentru prima dată la un atelier EMPRETEC;
 • declară pe propria răspundere că vor participa continuu la toate activitățile workshop-ului pe perioada tuturor celor 9 zile de curs sub sancțiunea interzicerii aplicării la programele naționale derulate de către MMACA o perioadă de 3 ani.
 • prezintă adeverință că sunt apți din punct de vedere medical pentru efort.

Selecţia participanţilor se va face în ordinea înscrierii în program, după cum urmează  :

 • Etapa I -  verificarea condiţiilor de eligibilitate de către OTIMMC,
 • Etapa II - interviu organizat de către traineri certificaţi UNCTAD (Conferința Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare).

Ce ar trebui să înveți la EMPRETEC

Ministerul susține că EMPRETEC este un program integrat de pregătire, care oferă întreprinzătorilor instruire şi asistenţă tehnică, precum şi un cadru instituţional pentru dezvoltarea capacităţilor antreprenoriale şi creşterea competitivităţii pe piaţa locală şi internaţională a întreprinderilor mici şi mijlocii.

Cursantii sunt antreprenori existenţi sau potenţiali precum şi top manageri, inclusiv specialişti din organizaţii publice sau private presupuşi a se comporta de o manieră antreprenorială sau managerială.

Obiectivele declarate ale programului sunt: susţinerea dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, crearea de noi locuri de muncă, creşterea numărului de întreprinderi mici şi mijlocii capabile să facă faţă competiţiei şi forţelor concurenţiale în condiţiile globalizării pieţelor.

Descarca de AICI documentele necesare la participarea la workshopurile EMPRETEC

Foto: Pixabay

 

Parallax

Vizualizari
3814
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri